Zobacz temat - [R75] Jaki kolor zacisków hamulcowych?

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [R75] Jaki kolor zacisków hamulcowych?

Adsik - Czw Lut 07, 2013 23:04
Temat postu: [R75] Jaki kolor zacisków hamulcowych?
Cześć. Na wiosnę będą odnawiane felgi, bo ten 8 letni lakier już odmawia posłuszeństwa. I chciałbym też aby zaciski hamulcowe nie były tak brzydkie jak są teraz. Nie pomaluję ich na czerwono, bo będzie to WT w tym aucie.

Jaki byscie proponowali kolor zacisków? Myślałem nad czarnym połyskiem. Czy może lepiej coś odważniejszego?

I ta przy okazji... kolor felg. Ja myślałem nad oryginalnym kolorem, ale może inny by lepiej się komponował? Nie mogę sobie jakoś wyobrazić innych kolorów na tych felgach :)

P.S Ten inny kolor przodu to efekt za późnego osuszenia autka po myciu. Złapał nas mróz ;)

haszczyc - Pią Lut 08, 2013 07:04

Adsik, dlaczego masz lusterka sprzed liftu ?? :>
Adsik - Pią Lut 08, 2013 11:47

Nie wiem :D A czym one sie różnią? Bo nie mogę dostrzeć różnic na fotkach :)
leszczu - Pią Lut 08, 2013 13:34

Felgi zostaw w kolorze oryginalnym, a zacisku pomaluj może na złoty ??
Adsik - Pią Lut 08, 2013 13:58

No dobry pomysl :) Tylko Ciekawe czy dostanę go od Hammerite czy jak to sie pisze. Bo zawsze zaciski malowałem ich farbami, sprawdzają się świetnie.
KNA - Pią Lut 08, 2013 22:49

Jest na pewno złoty młotkowy od Hammerite-a. Malowałem nim zaciski w swojej 45-tce i bardzo estetycznie to wyglada. Nie rzuca się w oczy tak jak czerwień, bo nie jest to taki żółty złoty, tylko bardziej pół złoty, pół srebrny. Z resztą sam zobacz:

Adsik - Pią Lut 08, 2013 23:07

I chyba to będzie to :) Myślałem też żeby czerwony zmieszać delikatnie z czarnym i może taki dać kolor ? Bo akurat mam te farby pod ręką.
KNA - Pią Lut 08, 2013 23:16

Mam czerwone zaciski w 200-tce, ale będę je na wiosnę przemalowywał na ten złoty, bo wygląda dużo ładniej. Poza tym czerwone zaciski zaczynaja już podchodzić powoli pod Wiejski Tuning, dlatego też, ja na twoim miejscu nie malowałbym tym kolorem zacisków w 75-tce.
Adsik - Pią Lut 08, 2013 23:21

Ok, więc będą złotka :)
ArO - Sob Lut 09, 2013 10:03

KNA, mnie tak samo przestały się podobać czerwone, na wiosnę muszę pomyśleć nad innymi, może w zieleń jak kolor auta? :>

na alusach tak wyglada, na stalowych nic nie widac :D

KNA - Sob Lut 09, 2013 12:27

Mój kuzyn kiedyś pomalował zaciski na zielono w zielonym BMW, a na drugi dzień przemalowywał. Ciężko mi powiedzieć dlaczego, ale mimo, że były pomalowane pod kolor auta to nie wyglądło to fajnie, jakoś tak się zlewało i w ogóle efektu nie było. Jak chcesz żeby zaciski wyglądały ładnie, ale nie rzucały się w oczy to proponuję złoty albo srebrny, a jeżeli chcesz żeby było je widać od razu (jak czerwone) to proponuję pomarańcz. Widziałęm kiedyś zielone auto (tylko trochę jaśniejsze) z pomarańczowymi zaciskami i ładnie to wyglądało.

Edit:
Znów nie miałem co robić i się trochę pobawiłem :mrgreen: :

-pod kolor auta:

-złote:

-srebrne:

-pomarańczowe:

Adsik - Sob Lut 09, 2013 13:55

A pomarańczowy pasował by do mojego autka? Bo całkiem fajnie to wygląda.
leszczu - Sob Lut 09, 2013 13:57

Adsik napisał/a:
A pomarańczowy pasował by do mojego autka? Bo całkiem fajnie to wygląda.

Raczej nie.
ArO napisał/a:
na wiosnę muszę pomyśleć nad innymi, może w zieleń jak kolor auta?

A może taka jaskrawa zieleń ??

Adsik - Nie Lut 10, 2013 11:50

leszczu napisał/a:
A może taka jaskrawa zieleń

Nie polecam :) Bardzo szybko się brudzi i trzeba często czyścić, a brudne wygląda okropnie.

Julek - Nie Lut 10, 2013 13:23

moze wisnia i felgi czarny polysk? ale troszke srednio czarna fela do r75...
Adsik - Nie Lut 10, 2013 13:34

Julek napisał/a:
moze wisnia i felgi czarny polysk? ale troszke srednio czarna fela do r75...

Właśnie dla tego pisałem czy by nie zmieszać czarnego z czerwonym, by otrzymać właśnie taką wiśnię. Pomyślę nad tym :) Złoty ładny kolor, ale jakoś mi się nie widzi. Mam jeszcze około półtorej miesiaca na decyzję. Myslałem żeby felgi dać na kolor najbliższy do chromu, o największym połysku, lub taki jaki jest obecnie. Bo z felgami nie będę raczej robił eksperymentów w odważne kolory :)

leszczu - Nie Lut 10, 2013 13:41

Czarne felgi jak dla mnie odpadają. :neutral:
Adsik - Nie Lut 10, 2013 17:34

Decyzja została już podjęta. Felgi lecą w kolor oryginalny, natomiast zaciski wiśnia lub złoty. Mam taką jedną fotkę felgi, na której coś tam widać zacisk. Zrobił by mi ktos wizualizację dla koloru wiśniowego i złotego zacisków?

KNA - Nie Lut 10, 2013 21:47

Zrobiłem z tym zdjęciem tyle ile mogłem i nie wiem czy o takie odcienie kolorów Ci chodziło:

greg-si - Nie Lut 10, 2013 21:51

KNA, bardzo ładnie :ok:
złoty wygląda fajnie

Adsik - Nie Lut 10, 2013 21:53

Dzięki Ci mój mistrzu :) Dokładnie o takie chodziło

I jak sądzicie który kolor lepszy? Złoty trochę zbyt oczoje bny chyba prawda?

KNA - Nie Lut 10, 2013 22:33

Nie ma problemu, polecam się na przyszłość. :wink:
Co do złotego, to na zdjęciu wyszedł taki oczo__bny, ponieważ musiałem rozjaśnić zacisk, żeby w ogóle wyszedł złoty, a nie jakiś szaro-bury żółty. Tak jak Ci wyżej pisałem, Hammerite złoty młotkowy bardzo ładnie wygląda i wcale nie rzuca się mocno w oczy, z resztą widać na zdjęciu mojej 45-tki, które wrzuciłem wcześniej. Z czerwonymi (bez względu na odcień) zaciskami jeździ już praktycznie co drugie auto i zaczyna to powoli uchodzić za Wiejski Tuning. Jak dla mnie 75-tka jest piękną limuzyną i osobiście nie szpeciłbym jej jakimiś psudo sportowymi dodatkami, a dodał wiekszej elegancji delikatnymi akcentami, ale oczywiście to Twoje auto i Tobie ma się podobać więc i tak decyzja należy do Ciebie.

Adsik - Nie Lut 10, 2013 22:55

Moje auto i mi ma się podobać... racja... Ale nie chcę żeby mnie ludzie wyśmiewali. Dobra robię złote i koniec. Felgi oryginalny kolor.

Mam nadzieję że będzie ok :) Pochwalę się na pewno, ale jeszcze z 2 miesiace, na razie finansowo mam inne potrzeby.

Ukor - Pon Lut 11, 2013 22:09

KNA,

Znalazł byś chwilkę żeby zrobić wizualizację na 200-setce w kolorze BRG
Chodzi mi i zaciski i bębny w 2 kolorach, tak jak ma Hertz25 w swojej 200-setce.
Tylko to co Hertz25 ma srebrne to w CIEMNYM GRAFICIE Z METALIKIEM, a to co ma czerwone w czymś w stylu Kawasaki green albo żółty. Ewentualnie zamiast grafitu kolor auta... Bo ja pomazałem swoje w tamtym roku na żółto (akurat taki miałem pod ręką) ale średnio mi to leży :mrgreen:

auto Hertz25
http://forum.roverki.eu/g...hicle&CID=12317

KNA - Wto Lut 12, 2013 01:30

Nie ma problemu, mogę się pobawić, ale musisz dać mi jakieś dobre (robione aparatem, nie telefonem) i duże zdjęcie z dobrze widocznymi zaciskami. Patrzyłem w zdjęciach swojej 200-tki, ale albo są za małe, żeby na nich pracować, albo nie widać dobrze zacisków.
Ukor - Wto Lut 12, 2013 12:18

Spoko :wink:
Zrobił bym swojemu fotki... Ale aktualnie mam stalówki

Ale za to znalazłem coś takiego (tylko ma pomalowane listwy, klamki i lusterka w kolor)

http://www.todoautos.com....00-dscf1398.jpg

http://www.todoautos.com....00-dscf1394.jpg

http://www.todoautos.com....00-dscf1396.jpg

http://www.todoautos.com....00-a-50949.html

KNA - Wto Lut 12, 2013 14:55

Wybrałem chyba najlepsze zdjęcie, ale więcej nie udało mi się z niego wycisnąć:

Ukor - Wto Lut 12, 2013 15:25

KNA,

Wielkie dzięki :mrgreen:

RP - Czw Maj 23, 2013 22:59

Z zielonym autem ładnie się prezentuje ZŁOTY:)
Yog-Sothoth - Pią Maj 24, 2013 19:10

Też miałem ten problem i złoty jak najbardziej :)

https://www.dropbox.com/s...0094.jpg?v=0mcn