Zobacz temat - [Rover 214 Si] Zapalniczka grzeje a nie ładuje GPS

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 214 Si] Zapalniczka grzeje a nie ładuje GPS

Damiano - Czw Lut 28, 2013 21:57
Temat postu: [Rover 214 Si] Zapalniczka grzeje a nie ładuje GPS
Witam:)
no jest pewien problem, ostatnio z kolegą w moim Roverku zrobiliśmy "instalację elektryczną" już ją opisuje : we wtyk co idzie do gniazda zapalniczki włożyiśmy konektory do których były przylutowane do jednego 2 kable i do drugiego 2 kable iden szedł do zapalniczki drugi do CB radio i tak samo z drugim konektorkiem" Jutro rano jade w trasę a nie mogę uzyć nawigacji gdyz nie ładuje;/ zapalniczke grzeje dobrze a nie ładuje;/ co może byc przyczyną;/

robsson78 - Czw Lut 28, 2013 22:04

Uszkodzony kabel ładowania od GPS ?
Damiano - Czw Lut 28, 2013 22:09

odpada sprawdzałem w VW Borze i działało, ale nawet ładowarka nie dizała do telefonu
Gutek-145 - Pią Mar 01, 2013 08:34

a propował;es poruszesz ładowarka albo dobrze docisnac ladowarke w gniezdzie u mnie jest tak czasaami ze jakw łoze to tez nie styka trzeba ja po obracac podociska itp a podłaczałes gps przed przeróbka intalacji ?? i działa wtedy ??
nospa - Pią Mar 01, 2013 11:53

Spróbuj poruszać wtyczką w gnieździe, ja mam podłączone CB Radio pod zapalniczkę i czasami nie styka dlatego czasem trzeba poruszać żeby załapało.
spider666 - Pią Mar 01, 2013 17:45

+ i - zamieniony?
Damiano - Pią Mar 01, 2013 18:08

spider666, wiesz co sprawdzę ale w zaplaniczce to chyba bez rożnicy ale zwrócę na to uwagę:) jeśli to prawda to masz u mnie piwo:)
leszczu - Pią Mar 01, 2013 18:09

Jeśli masz oryginalna wtyczkę od zapalniczki to nie da się pomylić biegunów.
Damiano - Pią Mar 01, 2013 18:25

leszczu, ta wtyczka od zapalniczki została zrobiona z osłonki od konektorów do głośnika bo tam takie same wię bardzomożliwe że pomyliłem bieguny:) zaraz idę to sprawdzić dam odpowiedź poźniej;) POZDRO DLA WAS:)
mg1989sos - Sob Mar 02, 2013 00:12

Damiano napisał/a:
ale w zaplaniczce to chyba bez rożnicy

a jednak różnica jest :)

Damiano - Sob Mar 02, 2013 02:45

a więc tak:) spider666, dziękuję bardzo:) Masz piwo:)
lucas90 - Pon Mar 04, 2013 13:28
Temat postu: odpowiedz
podobny problem mialem u siebie, zapalniczka i ladowarka telefonu hasala jak trzeba, natomiast kompresor do pompowania kol nie za bardzo. okazalo sie ze wystarczy wtyczke przekombinowac, w moim przypadku wtyczka od kompresora miala regulacje wtyczki (glebokosci tego bolca) do 12v. I dzialalo jak trzeba :)
scovi - Nie Sty 26, 2014 16:47

Przerobiłem temat i problem w moim przypadku tkwił w rodzaju wtyczki ładowarki. Zrobiłem prosty rysunek dla jasności: pierwsza wtyczka nie działała w Roverku a w innym aucie owszem; druga wtyczka (dłuższa) od razu zadziałała w Roverku. Widocznie gniazdo jest trochę głębsze i stąd problemy.