|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [MG ZR 105] Co sądzicie o aucie z tego ogłoszenia?
janektankista - Nie Mar 03, 2013 14:47 Temat postu: [MG ZR 105] Co sądzicie o aucie z tego ogłoszenia? Znalazłem na alledrogo takie cudo:
http://allegro.pl/samocho...3064720909.html
Samochód wygląda ładnie, ale mało szczegółów jest podane. No i w opisie jako jedyna jest wymieniona podgrzewana tylna szyba - to chyba nie jest jakaś rzadkość w tym modelu
A, jeszcze jedna prośba - mi się spodobało to autko, ale rodzina na mnie naciska, żebym sobie darował, a zamiast MG kupił astrę 2 1.6 w gazie, bo "te same pieniądze, a bardziej sprawdzona, tyle ludzi przecież nią jeździ, części tańsze i powszechniejsze, i mniej pali do tego...". Co mam im powiedzieć w ramach zaprzeczenia?
Julek - Nie Mar 03, 2013 15:35
trzeba powiedziec ze mg zr jest duzo ladniejszy od wiejskiej astry mg na gazie bedzie bardzo ekonomiczny. jednak musisz sie liczyc z kosztami ekspalatacji uszczelka pod glowica dosc czesto pada jednak jak raz zrobisz i nie bedziesz zbytnio katowal auto to dluzej pojezdzisz. autko samo w sobie wyglada przyzwoicie lampy wszystko ladnie spasowany nie wyglada zeby byl jakos mocno bity.
NoPE - Nie Mar 03, 2013 19:41 Temat postu: Re: [MG ZR 105] Co sądzicie o aucie z tego ogłoszenia?
janektankista napisał/a: | A, jeszcze jedna prośba - mi się spodobało to autko, ale rodzina na mnie naciska, żebym sobie darował, a zamiast MG kupił astrę 2 1.6 w gazie, bo "te same pieniądze, a bardziej sprawdzona, tyle ludzi przecież nią jeździ, części tańsze i powszechniejsze, i mniej pali do tego...". Co mam im powiedzieć w ramach zaprzeczenia? |
Cóż, rodzina dobrze Ci radzi. Nie znajdziesz kontrargumentu, jeśli razem pracujecie na budżet rodzinny. Sądzę, że Astra jest mniej zawodna - wynik rozeznania wśród znajomych posiadających właśnie Astrę G. Wystarczy porównać koszty eksploatacji na przestrzeni 10kkm. Nie oszukujmy się każdy Kowalski szuka oszczędności.
ZR? Autko boskie - jak się zakochasz to nie zrezygnujesz nawet przy Deagle'u u skroni. Niestety, dopiero później przekonasz się na własnej skórze (a raczej portfelu), że ci co odradzali mieli rację.
Inni forumowicze mogą mi zarzucić, że co ja tam wiem skoro nie mam ZR'a. Owszem w jakimś stopniu będą mieli rację. Ale stałem przed podobnym dylematem - co wybrać. Wystarczy wnikliwa obserwacja i fakty mówią same za siebie. Mnie już nic nie jest w stanie przekonać i prędzej czy później będzie ZR z pełną świadomością kosztów eksploatacji. Na Ciebie jest jeszcze szansa
leszczu - Pon Mar 04, 2013 13:07
Na tych fotach mało co widać. Przedni zderzak ktoś już wymieniał.
alter6 - Pią Maj 03, 2013 11:14
jeżeli to pelny MG ZR to gdzie progi coś mi się wydaje że to przeróbka z R25
leszczu - Pią Maj 03, 2013 11:17
Progi w wersji 1.4 nie były w standardzie.
|
|