|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 214]Chłodnica
tmr - Sob Mar 16, 2013 17:36 Temat postu: [Rover 214]Chłodnica Dzień dobry, zakupiłem ostatnio chłodnice do swojego roverka,napisałem jaki mam silnik i rocznik i że proszę odpowiednia chłodnice bo posiadali dwa rodzaje czego na zdjęciu nie dało się rozróżnić nie licząc że górne i dolne mocowanie było złote.
Ale do rzeczy,przysłali mi chłodnice która nie licząc faktu ze miała po prawej lub lewej stronie (zależy jak przeć) jedną dziurę (która wyglada jak błąd fabryczny) w miejscu gdzie jest miejsce na jakieś mocowanie wsuwane po jednej stronie są takie dwa i po drugiej też.
I tu moje pytanie:Czy ma ktoś może takie coś w swoim samochodzie;) bo nie wiem czym to ma służyć ,jest otwór na chłodziwo które wpływa i na te która wypływa oraz na które idzie z baypassa a czemu ma służyć ten dodatkowy otwór;/
Sprzedawca z allegro powiedział ze powinienem sprawdzić przed zakupem nr OE,najwidoczniej na siłe niechce przyjąc mojej przesyłki;/
ale w tym problem ze na mojej chłodnicy nie ma tego numeru tak samo na tej co mi przysłali.
robsson78 - Sob Mar 16, 2013 18:03
Najlepiej gdybyś zrobił fotkę w wstawił na forum, wtedy byśmy zobaczyli o co dokładniej chodzi. Jeśli uważasz że chłodnica nie pasuje to nie proś sprzedawcę o przyjęcie zwrotu.
Wklejone z allegro
Większość przedmiotów kupionych od Firm na Allegro możesz zwrócić. Poinformuj sprzedającego, np. poprzez e-mail, o odstąpieniu od umowy (nie musisz podawać powodu odstąpienia). Masz na to 10 dni kalendarzowych od otrzymania towaru, chyba że sprzedający wyznacza na to dłuższy termin.
Od daty oświadczenia o odstąpieniu od umowy masz kolejne 14 dni kalendarzowych na odesłanie towaru. Sprzedawca powinien wypłacić Ci pieniądze w ciągu 14 dni od otrzymania przez niego towaru.
tmr - Sob Mar 16, 2013 18:32
W tym problem że nie wyrobiłem się w 10 bo odebrałem paczkę i dopiero po kilku dniach zabrałem się za naprawe
Zdjęcie chłodnicy(widok z boku) : http://pokazywarka.pl/41wdcd/
hertz25 - Nie Mar 17, 2013 09:01
to moze sprobuj sie dogadac ze to zwrocisz chlodnice a niech ci przysle bez dziory ,ja kiedys tez zamawialem i tez sie pomylili ale mi wymienili
leszczu - Nie Mar 17, 2013 11:03
tmr, zrób tak jak pisze hertz25, chyba że pobaw się i jakoś ta dziurę załóż. Ogólnie ja też mam taka chłodnicę od kupna z taka dziura i u mnie jest oryginalna zatyczka.
tmr - Nie Mar 17, 2013 17:53 Temat postu: ;) Czyli jednak ta dziura nie ma żadnego zastosowania w naszych roverkach ;0
Wymiana jest najlepszą opcją,zatyczka też ale czy to będzie trzymało, jednak jest tam jakieś ciśnienie.Bo widać że masz tam delikatnie mokro.
leszczu - Wto Mar 19, 2013 10:06
tmr napisał/a: | Wymiana jest najlepszą opcją,zatyczka też ale czy to będzie trzymało, jednak jest tam jakieś ciśnienie.Bo widać że masz tam delikatnie mokro. |
Będzie trzymać. Ja przed zrobieniem fotki tą osłonkę zdejmowałem dlatego trochę pociekło. Tak to jest sucho.
|
|