Zobacz temat - Driftowy ZS ;)

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Driftowy ZS ;)

ZX77 - Wto Mar 19, 2013 13:08
Temat postu: Driftowy ZS ;)
https://www.youtube.com/watch?v=IuUjMl20hr0
leszczu - Wto Mar 19, 2013 13:28

Tu chyba tylko karoseria została z ZS. :)
pawel90 - Wto Mar 19, 2013 13:48

Jeżeli już jesteśmy przy luźnym temacie, to czy ZS robili z napędem 4W ( napęd na obydwie osie), bo z tego co pamiętam to MG ZR był chyba nie wiem czy seryjnie robiony model S2000 (??- z tego co pamiętam nawet była to rajdówka) był też także wspaniały MG ZT 260 (chyba) z silnikiem Mustanga i napędem na tylną oś. Zmierzam do tego, zeby się dowiedziec czy kiedykolwiek powstał ZS z napedem 4W lub na tylną oś??
bociannielot - Wto Mar 19, 2013 13:50

pawel90 napisał/a:
Jeżeli już jesteśmy przy luźnym temacie, to czy ZS robili z napędem 4W ( napęd na obydwie osie)
nie
Raptile - Wto Mar 19, 2013 14:01

o ktos mnie nakręcił w drodze do pracy :) :)
greg-si - Wto Mar 19, 2013 14:45

Zawsze można wszczepić napęd z hondy i cieszyć się AWD :)
pawel90 - Wto Mar 19, 2013 15:02

greg-si napisał/a:
Zawsze można wszczepić napęd z hondy i cieszyć się AWD :)
A nie dałoby rady wykorzystać Land Rover np w malutkiej 25? Z tego co kiedys przeglądałem gdzieś na zagranicznym forum był podejmowany taki temat :twisted: Kończę studia zacznę pracować i się za to biorę..... ach marzenia.. :wink:
bociannielot - Wto Mar 19, 2013 15:11

pawel90, kup sobie AWD i tyle ;-)
pawel90 - Wto Mar 19, 2013 15:20

bociannielot napisał/a:
pawel90, kup sobie AWD i tyle ;-)
:ok: juz jeden stoi i czeka na przypływ gotówki i się doczekać nie może - Nissan Terrano II idealny na zaspy i wypady do lasu :P
bociannielot - Wto Mar 19, 2013 15:29

pawel90, to nie moja wina że Ci się popsuł ;-) AWD możesz zrobic ale jak nie masz kasy na naprawę seryjnego auta tym bardziej nie pojdzie Ci łatwo przerobienie np r25 na 4wd :ok:
pawel90 - Wto Mar 19, 2013 15:38

bociannielot napisał/a:
pawel90, to nie moja wina że Ci się popsuł ;-) AWD możesz zrobic ale jak nie masz kasy na naprawę seryjnego auta tym bardziej nie pojdzie Ci łatwo przerobienie np r25 na 4wd :ok:

Własnie dlatego na koncu dodałem słowo "marzenie"- chodziło mi bardziej o zaspokojenie ciekawości a moje AWD nie jest popsute i ma się dobrze może poza lekkimi oznakami "rudej" miejscami :mrgreen: a stoi bo jest bardzo "nieekonomiczny" -2.7 TD pali w terenie 15 litrów olej napędowego ojciec nie chce go sprzedać bo polowania itd. więc w zimie ja go "przepalam" i robię okrążenie po polach lub lasach

tuners - Pią Mar 29, 2013 05:58

Fotka "ciekawego zra " na pierwszy rzut oka wyglada jak typowy wt ale nie dawno stał na aukcji w uk
Poszezona buda wstawiony awd i silnik diesla 2.5l z landka :-)

torek86 - Pią Mar 29, 2013 15:41

parametry tego ZS też fajne.. okooło 450KM i 800Nm... heh.. i pomyśleć że zmieścił się w niego V8 4,4l i nawet dobrze schowany jest.. bo w pierwszej chwili myślałem że to jakiś mniejszy motorek.. :razz:
Senn - Pią Kwi 05, 2013 21:29

pawel90 napisał/a:
Kończę studia zacznę pracować i się za to biorę..... ach marzenia.. :wink:

....a wcześniej się ożenisz, kupisz mieszkanie w kredycie na 30lat, dorobisz się dzieciaków i marzenia ... strzeli :mrgreen:

Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać :)

pawel90 - Sob Kwi 06, 2013 01:07

Senn napisał/a:

....a wcześniej się ożenisz, kupisz mieszkanie w kredycie na 30lat, dorobisz się dzieciaków i marzenia ... strzeli :mrgreen:

Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać :)

Moja dziewczyna stwierdziła, że ja dziecinny jestem i podniecają mnie różne zabawki/gadzety, a zna mnie dość długo bo juz 5 lat i na ślub się nie zanosi jeszcze przez długi czas.... :grin:

Bo po co sobie skracać słodki żywot kawalera :twisted: