|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 200] Brak napięcia do spryskiwacza
chyla - Czw Mar 21, 2013 11:33 Temat postu: [Rover 200] Brak napięcia do spryskiwacza Witam niedawno kupiłem Rovera 200 i mam z nim dwa małe problemy brak napięcia do spryskiwaczy oraz nie działające podgrzewanie tylnej szyby także brak napięcia oraz nie działające otwieranie bocznej szyby:
- bezpieczniki sprawdziłem wszystkie sprawne,
- kable niektóre były przetarte ale zaizolowałem i dalej nie działa ,
może ma ktoś jakiś pomysł dlaczego nie ma tam napięcia
sTERYD - Czw Mar 21, 2013 11:47
sprawdź wiązkę tylnej klapy.
chyla - Czw Mar 21, 2013 13:27
sprawdziłem
leszczu - Czw Mar 21, 2013 13:46
chyla napisał/a: | - bezpieczniki sprawdziłem wszystkie sprawne,
- kable niektóre były przetarte ale zaizolowałem i dalej nie działa , |
A co wpierw sprawdziłeś Bezpieczniki czy wiązkę
chyla - Czw Mar 21, 2013 15:24
bezpieczniki najpierw
leszczu - Czw Mar 21, 2013 15:27
Teraz sprawdź je znowu, bo może jak grzebałeś teraz przy wiązce to mogły się spalić.
chyla - Czw Mar 21, 2013 18:17
a jednak bezpiecznik był spalony, a co może być przyczyną nie działającej lewej przedniej elektrycznej szyby wersja auta trzy drzwiowa,
leszczu - Czw Mar 21, 2013 19:29
chyla napisał/a: | a co może być przyczyną nie działającej lewej przedniej elektrycznej szyby wersja auta trzy drzwiowa, |
Zdejmij boczek, sprawdź czy dochodzi do silniczka napięcie. Jeśli tak to pewnie mechanizm się zepsuł.
macku667 - Sob Mar 23, 2013 22:23
leszczu napisał/a: | chyla napisał/a: | a co może być przyczyną nie działającej lewej przedniej elektrycznej szyby wersja auta trzy drzwiowa, |
Zdejmij boczek, sprawdź czy dochodzi do silniczka napięcie. Jeśli tak to pewnie mechanizm się zepsuł. |
zacząłbym od sprawdzenia przełącznika, bo z własnego doświadczenia z elektrycznymi szybami wiem, że zacząć od sprawdzania najłatwiej dostępnych rzeczy. No chyba, że ja mam tylko problem ze ściągnięciem boczku, bo mi to zajmuję z 15min i ten nieodłączny strach, że zaraz coś połamie lub pogubię śrubki, tak było jak wymieniałem klamkę, a później głośniki
|
|