Zobacz temat - [R200] Objawy pękniętej uszczelki pod głowicą

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Objawy pękniętej uszczelki pod głowicą

kachna - Pon Mar 25, 2013 18:40
Temat postu: [R200] Objawy pękniętej uszczelki pod głowicą
Witam,czy możecie napisać jakie są typowe objawy pękniętej uszczelki pod głowicą, bo od jakiegoś czasu po przejechaniu kilkunastu metrów temp. momentalnie wzrasta,włącza sie wiatrak,a co najbardziej dokuczliwe, nie ma ciepłego nawiewu do kabiny, ubywa też płynu do chłodnicy w zastraszającym tempie.Nie wiem czy ma to coś wspólnego z opisaną powyżej usterką ale czasem też gaśnie auto
Adrian - Pon Mar 25, 2013 18:51

Oj kachna. Nie chciało się widzę poszukać troszeczkę... ;) Proszę: http://roverki.pl/porady-...objawy-hgf.html

Wydaje mi się, że i Twój samochód ta usterka dopadła... Ale opcji jest sporo, więc trzeba wszystko posprawdzać. Tematów o HGF na forum multum. Jest co czytać.

kachna - Pon Mar 25, 2013 18:57
Temat postu: [R200] Objawy pękniętej uszczelki pod głowicą
Nie wiem czy mam sie cieszyć czy nie , ale u mnie nie ma ani cappucino, ani kawy z mlekiem :P a wiecie może co to sie mogło stać?!
Sirk - Pon Mar 25, 2013 19:27

A układ masz dobrze odpowietrzony? Może masz gdzieś nieszczelność i dlatego płyn ucieka. Sprawdzałeś termostat? Może się nie otwiera, auto się gotuje, płyn wyparowuje i dlatego ubywa. Z rury wydechowej leci dużo pary wodnej? Sprawdzałeś uszczelkę kolektora ssącego? Jak się tym nie zajmiesz, to go przegrzejesz i na pewno uwalisz uszczelkę pod głowicą.