|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 800 - [r825sd] filtr pyłkowy
Burczas80 - Wto Kwi 16, 2013 18:10 Temat postu: [r825sd] filtr pyłkowy Panowie mam pytanie ,gdzie szukac tego filtra sypie mi jakims badziewiem z nadmuchu i musze zerknac na ten filtr a nie mam pojecia gdzie go szukac.
AndrewS - Wto Kwi 16, 2013 20:44
Patrząc na samochód tej klasy, pewnie zdziwi Cie moja odpowiedź
Nie ma w nim czegoś takiego
Może w GB mają po prostu czystsze powietrze
Burczas80 - Sro Kwi 17, 2013 17:54
no powiem ci jak bys mi w ryj strzelił to trzeba cos wykabinowac bo nieraz tak potrawi sypnac jakims badziewiem ze szok. przy jasnej tapicerce jest co robic przy sprzataniu.Dzieki za pomoc bo ja pewnie rozebrał bym pół samochodu w poszukiwaniach
soviet100 - Sro Kwi 17, 2013 18:13
Mi nic nie syfi nic nie leci wszystko jest ok nie wiem po co chcesz kombinować .
Burczas80 - Czw Kwi 18, 2013 10:58
moze własnie po to bo mi leci jakis syf moze wystarczy przeczyscic kanały,ale sie dopiero dowiemy jak tam zaglądne bo tak to mozna gdybac. wyjmne dzis wiatrak i wszystka bedzie wiadomo ,bo swego czasu mialem tak ze jak chciałem właczyc nadmuch to nieraz musiałem zaje.... śruboktętem od dołu w wiatrak bo nie chciał sie załanczas.po udezeniu chulał ,czyli cos tam jest i go blokowało .
Senn - Pon Kwi 22, 2013 18:24
Dobry pomysł z wykręceniem wentylatora bo tam moze być sporo syfu. Wirniki lubią też się blokować bo są ustawione pionowo. Na dole mają łożysko ślizgowe w którym zbiera się wilgoć potem rdza i blokada gotowa.
soviet100 - Wto Kwi 23, 2013 20:59
Jak przez 20 lat nic się wiatrokowi nie stalo to przez następne 10 też nie po prostu wydziwiacie , mi nic nie leci żadne syfy wiatrak pracuje idealnie a auto ma 20 lat i nic nie kombinowałem z filtrem .
Senn - Wto Kwi 23, 2013 22:33
soviet100, nic nie wydziwiam tylko mówię z doświadczenia. Czyścilem zardzewiałe łożysko wentylatora które najpierw piszczało a później blokowało obrót. Samochód ma licznikowe około 302kkm a tak na prawde nie wiadomo ile. Rocznik 96 czyli dwudziestki nie ma
Burczas80 - Nie Kwi 28, 2013 15:17
Senn napisał/a: | soviet100, nic nie wydziwiam tylko mówię z doświadczenia. Czyścilem zardzewiałe łożysko wentylatora które najpierw piszczało a później blokowało obrót. Samochód ma licznikowe około 302kkm a tak na prawde nie wiadomo ile. Rocznik 96 czyli dwudziestki nie ma |
I tak samo jest u mnie piszczy nieraz tak ze bania mała a zimą sie zacina.Dzieki za rade.Pozdrawiam
|
|