|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Wymiana Radia
sapper87 - Sob Kwi 20, 2013 17:06 Temat postu: [R75] Wymiana Radia Witam ... jeżeli powielam temat to najmocniej przepraszam ale nie mogłem znaleźć ... stałem się niedawno szczęśliwym posiadaczem Rover-ka 75 .. i mam kilka pytań ..
1. w samochodzie jest zainstalowane fabryczne radio ale z racji faktu że kod odblokowujący zaginął jeszcze przed zakupem nie jestem w stanie go uruchomić i postanowiłem wymienić na coś nowszego ... ale wraz z kodem zaginęły również kluczyki umożliwiające wyciągnięcie radia a z racji faktu że nie chcę nic uszkodzić mam prośbę czy mógł by ktoś wstawić foto oryginalnych kluczy demontażowych do w/w radia ... a ja sobie takowe dorobię
2. Przed zakupem autko miało wymieniany rozrząd oraz akumulator i w związku z powyższym zegar w kokpicie wskazuje niepoprawną godzinę .. pytanie może błahe ale nie potrafię sobie z problemem poradzić .. Jak ustawić godzinę na w/w zegarze?
Za powielanie raz jeszcze przepraszam i z góry dziękuję za pomoc .. głupie komentarze będą ignorowane ..
haszczyc - Sob Kwi 20, 2013 17:19
sapper87, co do zegarka to potrzebujesz np długopis i tam poniżej masz 2 dziurki i się bawisz nimi i sobie ustawisz metodą prób i błędów
[ Dodano: Sob Kwi 20, 2013 18:19 ]
co do radia to nie wiem bo ja mam po lifcie i tam inne radio i ramka
szpynior - Sob Kwi 20, 2013 18:41
sapper87, a jakie masz radio ?
Odkręcałeś daszek nad radiem ?
Jeśli go odkręcisz masz dostęp do dwóch następnych śrub, odkręcasz je i wyciągasz dziadostwo .
sapper87 - Sob Kwi 20, 2013 19:29
Zegarek ustawiony ... a co do odkręcenia daszka nad radiem ... gdzie śruby bo nie widzę a tak jak pisałem wcześniej nie chce szarpać bo nie chce czegoś urwać ... jak by ktoś mógł zdjęcia wrzucić co i jak będę wdzięczny
haszczyc - Sob Kwi 20, 2013 19:30
sapper87, śruby masz pod daszkiem na pewno je zobaczysz:) troszkę są ukryte
sapper87 - Sob Kwi 20, 2013 20:18
okej sprawdzę jutro ... bo teraz już troszkę za ciemno na grzebanie przy aucie
a czy do anteny też potrzebuje przejściówkę czy spasuje do obecnie produkowanych odtwarzaczy
haszczyc - Sob Kwi 20, 2013 20:47
sapper87, mi do alpine pasowała
szpynior - Nie Kwi 21, 2013 08:35
sapper87, zależy od radia. Mi do Alpinki jednej pasowała do drugiej nie .
arek489 - Pon Kwi 22, 2013 16:32
hej. chce wymienić radio w swoim roverze 25 i mam pytanie co do tych wtyczek iso. Czy są jakieś przejściówki? bo każde wtyczni różnią się od siebie
sapper87 - Sro Maj 22, 2013 18:19
"D nie dałem rady wcześniej odpisać ... brak czasu i neta ... temat ogarnięty .. radyjko wyciągnięte wymienione .. musiałem dokupić kostkę do zasilania i przejściówkę do anteny ... ale wszystko gra i buczy dzięki panowie za pomoc i plusiki powstawiane
Temat uważam za zamknięty ...
|
|