Zobacz temat - [R75] Wymiana Radia

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Wymiana Radia

sapper87 - Sob Kwi 20, 2013 17:06
Temat postu: [R75] Wymiana Radia
Witam ... jeżeli powielam temat to najmocniej przepraszam ale nie mogłem znaleźć ... stałem się niedawno szczęśliwym posiadaczem Rover-ka 75 .. i mam kilka pytań ..

1. w samochodzie jest zainstalowane :) fabryczne radio ale z racji faktu że kod odblokowujący zaginął jeszcze przed zakupem nie jestem w stanie go uruchomić i postanowiłem wymienić na coś nowszego ... ale wraz z kodem zaginęły również kluczyki umożliwiające wyciągnięcie radia a z racji faktu że nie chcę nic uszkodzić mam prośbę czy mógł by ktoś wstawić foto oryginalnych kluczy demontażowych do w/w radia ... a ja sobie takowe dorobię :)

2. Przed zakupem autko miało wymieniany rozrząd oraz akumulator i w związku z powyższym zegar w kokpicie wskazuje niepoprawną godzinę .. pytanie może błahe ale nie potrafię sobie z problemem poradzić .. Jak ustawić godzinę na w/w zegarze?

Za powielanie raz jeszcze przepraszam i z góry dziękuję za pomoc .. głupie komentarze będą ignorowane ..

haszczyc - Sob Kwi 20, 2013 17:19

sapper87, co do zegarka to potrzebujesz np długopis i tam poniżej masz 2 dziurki i się bawisz nimi :) i sobie ustawisz metodą prób i błędów

[ Dodano: Sob Kwi 20, 2013 18:19 ]
co do radia to nie wiem bo ja mam po lifcie i tam inne radio i ramka

szpynior - Sob Kwi 20, 2013 18:41

sapper87, a jakie masz radio ?

Odkręcałeś daszek nad radiem ?
Jeśli go odkręcisz masz dostęp do dwóch następnych śrub, odkręcasz je i wyciągasz dziadostwo .

sapper87 - Sob Kwi 20, 2013 19:29

Zegarek ustawiony ... a co do odkręcenia daszka nad radiem ... gdzie śruby bo nie widzę a tak jak pisałem wcześniej nie chce szarpać bo nie chce czegoś urwać ... jak by ktoś mógł zdjęcia wrzucić co i jak będę wdzięczny
haszczyc - Sob Kwi 20, 2013 19:30

sapper87, śruby masz pod daszkiem na pewno je zobaczysz:) troszkę są ukryte
sapper87 - Sob Kwi 20, 2013 20:18

okej sprawdzę jutro ... bo teraz już troszkę za ciemno na grzebanie przy aucie :)

a czy do anteny też potrzebuje przejściówkę czy spasuje do obecnie produkowanych odtwarzaczy

haszczyc - Sob Kwi 20, 2013 20:47

sapper87, mi do alpine pasowała
szpynior - Nie Kwi 21, 2013 08:35

sapper87, zależy od radia. Mi do Alpinki jednej pasowała do drugiej nie .
arek489 - Pon Kwi 22, 2013 16:32

hej. chce wymienić radio w swoim roverze 25 i mam pytanie co do tych wtyczek iso. Czy są jakieś przejściówki? bo każde wtyczni różnią się od siebie
sapper87 - Sro Maj 22, 2013 18:19

"D nie dałem rady wcześniej odpisać ... brak czasu i neta :/ ... temat ogarnięty .. radyjko wyciągnięte wymienione .. musiałem dokupić kostkę do zasilania i przejściówkę do anteny ... ale wszystko gra i buczy :) dzięki panowie za pomoc i plusiki powstawiane :)

Temat uważam za zamknięty ...