Zobacz temat - [MG TF] Centralny zamek zablokowany

Forum Klubu ROVERki.pl

MGF i MG TF - [MG TF] Centralny zamek zablokowany

jezyk68 - Pon Kwi 22, 2013 15:43
Temat postu: [MG TF] Centralny zamek zablokowany
Witam od jakiegoś czasu jestem posiadaczem MG TF z 2006 roku. Samochodem tym poruszam się tylko latem i nie miałem z nim żadnych problemów do wczoraj. Wróciłem nim z pracy zamknąłem go pilotem parę minut później już nie mogłem go otworzyć pilotem. Zauważyłem ze samochód nie reaguje na pilota wiec wymieniłem baterię ale dalej nic więc do środka auta dostałem się przez tylną szybę którą mam szklaną i odpinaną, jak już byłem w środku wyłączyłem alarm i odpaliłem samochód. Próbowałem otworzyć od środka drzwi ale nie dało rady kiedy wciskałem rygiel słyszałem jak centralny chodzi ale jak go wyciągałem to już była cisza i nic się nie działo. Po jakimś czasie udało mi się jakoś otworzyć drzwi kierowcy, i sprawa ma się następująco kiedy zamykam drzwi kluczykiem centralny chodzi tak jak trzeba w obydwu drzwiach ale kiedy otwieram to otwierają się tylko drzwi kierowcy natomiast kiedy zamknę samochód pilotem to tak samo zamyka się ale na amen bo później już z pilota ani z kluczyka nie mogę go otworzyć, rygluje się podwójnie i koniec.

Moje pytania brzmią następująco jak otworzyć drzwi pasażera i co się u licha mogło stać z tym centralnym, może wiecie jak to naprawić. Proszę o pomoc wiem że macie większe doświadczenie z tymi autami.

Gites - Czw Sie 22, 2013 16:06

Czy przy próbie otwierania z pilota zamki wydają jakikolwiek dźwięk?
Ja miałem problem z zamkami i okazało się że akumulator dogorywał. Zbyt małe napięcie powodowało, że zamykanie z pilota przebiegało bez problemu ale przy próbie otwierania słychać było tylko terkotanie - siłownik próbował podnieść rygiel ale po sekundzie lub dwóch się poddawał i auto pozostawało zamknięte.