|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r214i] szarpie na LPG
Aviat0r - Pon Kwi 22, 2013 19:14 Temat postu: [r214i] szarpie na LPG Witam mam problem z roverkiem r214i rok 98.Mianowicie na LPG przy dodawaniu gazu dusi sie i szarpie wyczuwalny jest zapach niespalonego gazu natomiast na benzynie chodzi ok tylko czasami wyczuwalny jest przerwanie i to lekkie.Wykrecilem swiece i wydaja sie ok niema na nich zadnego osadu,rozkrecilem kopulke i zauwazylem zasniedziale styki przeciscilem jest i autko jakby sie mininalnie poprawilo ale nadal sie nieda jedziec.Moje pytanie jest takie czy to moze byc winna kopułka? lub cos innego prosze o pomoc .Z gory dzieki
Adrian - Pon Kwi 22, 2013 19:26
Do prawidłowej pracy na LPG układ zapłonowy musi być w idealnym stanie, dlatego musisz wyeliminować jego usterki. Korzystając z tego, że jest już ciemno, to sprawdź przewody WN spryskując je w całkowitej ciemności wodą ze zraszacza do kwiatków. Jeśli będą mocno iskrzyły, to masz je do wymiany.
Aviat0r - Pon Kwi 22, 2013 20:00
Sprawdzilem jak radziłeś i widać lekkie błyski przy świecy na dwóch cylindrach czyli wymienić przewody z kopulka czy same?
Adrian - Pon Kwi 22, 2013 20:26
Wymień przewody na początek. Jeśli dobrze pamiętam to do 8v potrzebujesz NGK RC-RV414 lub ich zamiennik.
Fancy - Wto Kwi 23, 2013 06:27
U mnie szarpał, miałem wymieniać filtr i nie wymieniłem. Aż na mieście ojcu całkiem gaz szlak trafił, wyłączyły się lampki i nic - zero odzewu. Okazał się do wymiany jakiś zawór, 300 złotych i już nie szarpie. Pocieszenie w nieszczęściu.
Aviat0r - Sro Kwi 24, 2013 14:45
Podmieniłem przewody od innego samochodu i nastąpiła lekka poprawa ale przerywa najbardziej przydodawaniu gazu na wyższych obrotach mniej przerywa proszę o jakieś podpowiedzi
Adrian - Sro Kwi 24, 2013 15:57
Od innego samochodu też nie muszą być w dobrym stanie te przewody. Chcesz zacząć od tańszych elementów, to zacznij od wymiany świec.
|
|