|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [ROVER 45] Problem z silnikiem,SRS i halogenem
pfeifer - Sob Maj 04, 2013 20:42 Temat postu: [ROVER 45] Problem z silnikiem,SRS i halogenem Witam! Jestem laikiem w dziedzinie motoryzacji. Mam pytania odnośnie Rovera 45:
1.Czy to normalne że gdy na 5 biegu gdy mam 2000 czy tam 2500 obrotów przy rozpędzaniu dźwięk silnika zaczyna się robić tak jakby basowy lub jest taki pogłos jakby gdzieś tam w środku dostawał drgań co nie jest odczuwalne w samochodzie?
2.Od czasu do czasu po ruszeniu zapala się kontrolka SRS, po dojechaniu do celu i po późniejszym włączeniu auta już się nie zapala. Co może być przyczyną?
3.Jestem nowy na forum więc chciałem zapytać czy mogę tu dostać lewe przednie światło przeciwmgłowe?
Pozdrawiam
MultecFSO - Sob Maj 04, 2013 21:11
Dalej rozpędzaj samochód z takich prędkości obrotowych na wysokim biegu to Ci panewki podziękują. To nie diesel czy 5.7 Hemi. Seria K to silniki, które lubią obroty.
lukasz17 - Nie Maj 05, 2013 10:09
z kontrolka SRS to zapewne uszkodzona tasma w kierownicy... a co dp przyspieszania to zapewne tak jak kolega wyzej pisze to benzyna i lubi wysokie obroty a halogenu musisz szukac na allegro ...
kruszan - Nie Maj 05, 2013 10:34
pfeifer, popraw nazwę tematu aby była bardziej konkretna i odnosiła się do problemów
magneto - Nie Maj 05, 2013 18:15
pfeifer napisał/a: | zapala się kontrolka SRS, po dojechaniu do celu i po późniejszym włączeniu auta już się nie zapala. |
sprawdz też kostki pod siedzeniami.
|
|