Zobacz temat - [R75] Czy te same głośniki w wersji Harmony i Symphony ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Czy te same głośniki w wersji Harmony i Symphony ?

paranoik - Czw Maj 09, 2013 10:21
Temat postu: [R75] Czy te same głośniki w wersji Harmony i Symphony ?
Witam, chcę kupić Rover 75. Z tego co wiem to radyjko Harmony ma małą moc więc jeśli takie kupię to zmienię je na silniejsze. Tylko nie wiem czy głośniki też muszę zmieniać, bo może głośniki w wersji Harmony i Symphony są te same czyli takie które dzwigają moc Symphony? Wtedy kupując auto wymieniłbym tylko harmony na coś nieoryg. zostawiając głośniki. Dzięki za odp.
sknerko - Czw Maj 09, 2013 12:56

głośniki wytrzymają

[ Dodano: Czw Maj 09, 2013 13:54 ]
aha w harmony nie ma wszystkich głośników tweetery bodaj tylko w przednich drzwiach są ale i tego nie jestem pewien

[ Dodano: Czw Maj 09, 2013 13:56 ]
upewniłem się wysoko-tonowe są tylko z przodu

Rowan - Czw Maj 09, 2013 13:30

sknerko, ciekawa sprawa, bo u mnie przy Harmony są i tweetery w tylnych drzwiach ;) To tak na marginesie, bo z tylnych głośników raczej nie korzystam :)
paranoik - Czw Maj 09, 2013 14:00

Czytałem tutaj na forum, że Harmony ma 6 głośników, a Symphony 8.
Rowan, jaki masz rocznik? Może masz nieoryginalne radio?

Rowan - Czw Maj 09, 2013 16:14

paranoik, 01r. Tak jak w profilu :) Nie wiem, wydaje mi się, że oryginalne, bo wtyczki były normalne, jak go zmieniałem, żadnych modułów w bagażniku itd ;) Miałem, bo teraz mam stacje multi i przebudowane audio ;)
rafalmis1 - Czw Maj 09, 2013 17:59

Rowan, stacje tą co sprzedaje TomaTeam ??
Rowan - Czw Maj 09, 2013 19:56

rafalmis1, tak tą, ale ja już dosyć dawno ją kupowałem. Z resztą był gdzieś moj temat, o moim audio w 75 :)
paranoik - Nie Maj 12, 2013 10:02

Cześć, mam od wczoraj Roverka 75 i już go uwielbiam. Co do tematu, jest radio Harmony, 8 głośników, jakość dźwięku dobra, wcale nie gra cicho, narazie nie myślę o zmianie radia :)
Rowan - Nie Maj 12, 2013 10:49

paranoik napisał/a:
jakość dźwięku dobra,

Widze, że masz bardzo niskie wymagania :mrgreen:

Kamil79 - Nie Maj 12, 2013 11:32

Rowan napisał/a:
paranoik napisał/a:
jakość dźwięku dobra,

To fakt, ja nie mogłem znieść fabrycznego Syphony ;)

Rowan - Nie Maj 12, 2013 21:48

Kamil79, to Harmony jest jeszcze gorsze :wink:
paranoik - Sro Maj 15, 2013 12:36

Kamil79 napisał/a:
Rowan napisał/a:
paranoik napisał/a:
jakość dźwięku dobra,

To fakt, ja nie mogłem znieść fabrycznego Syphony ;)

Jakość dobra, ale nie bardzo dobra. Siedziałem w autach z dużo gorszym audio. Narazie pocieszę się trochę oryginalnym panelem, bo ładniej wygląda niż przeróbka i jak się znudzi to zmienię.