|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Rover 400] prośba o pomoc silniczek wycieraczek przód
grubman - Czw Maj 30, 2013 19:43 Temat postu: [Rover 400] prośba o pomoc silniczek wycieraczek przód Witam mój obecny silniczek działa głośno jak młynek do kawy dzisiaj do niego dotarliśmy z kolegą i doszedłem do wniosku, że pora na wymianę. Patrzę teraz na allegro i chciałbym kupić sam używany silniczek bo mechanizm mam sprawny. Czy ktoś może coś doradzić chcę uniknąć sytuacji, że kupię silniczek od anglika, albo nie taki sam. Czy rocznik ma znaczenie? bo ja mam Rovera 1,6 z 99 r na allegro np widzę np z 95 roku. Druga sprawa to czy mogę też szukać silniczka o hondy civic? czy one są takie same?
Adrian - Czw Maj 30, 2013 19:46
Przeszukaj giełdę naszą. Koledzy sprzedają części z europejczyków.
andrew0503 - Czw Maj 30, 2013 19:59
Co do kupna anglika to niestety trzeba dopytać się sprzedającego, nie każdy uprzedza, jaka wersja. Co do rocznika, jak kupisz silniczek od 95r. wzwyż to nie powinno być problemu, obojętnie do jakiej wersji silnikowej, ważne, żebyś sprawdził u siebie wtyczkę ile ma pinów, zdarzały się wersje z wtyczką w kształcie trapezu i prostokątne. Jak silniczek buczy to poszło łożysko i prawdopodobnie wyrobiła się obudowa.
grubman - Czw Maj 30, 2013 20:04
Chyba trapez takie częściej występowały czy to loteria? Bo nie mam tego przy sobie w tej chwili bo zostawiłem w warsztacie.
andrew0503 - Czw Maj 30, 2013 20:12
Z tego co przerabiałem na forum to loteria, ja u siebie miałem prostokątną, a zdarzały się trapezowe, lepiej sprawdzić. Ja do siebie kupowałem odR414 ,99r o ile pamiętam.
grubman - Czw Maj 30, 2013 20:38
A mogę szukać też od civica to to samo? Miałbym większy wybór na allegro.
andrew0503 - Czw Maj 30, 2013 20:49
Tylni podobno pasuje, więc przedni też powinien, ale tego nie sprawdzałem. Jeśli ma pasować to chyba tylko z VI generacji, ale nie ręczę.
grubman - Pią Maj 31, 2013 08:33
Nabyłem cały mechanizm z silniczkiem: tu mam nadzieję, że będzie dobry.
|
|