Zobacz temat - [R200] Tłumik końcowy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Tłumik końcowy

KotwicaWeWodzie - Pon Cze 10, 2013 09:59
Temat postu: [R200] Tłumik końcowy
Witam. W załączniku jest zdjęcie mojego obecnego tłumika. Nie trzeba nic dodawać - wymiana na nowy. Ewentualnie ile jeszcze na tym pojezdze gdybym nie zdecydował sie na wymiane juz teraz ? Może polecicie mi jakąś puszke ? Może byc taki żeby miał jakiś delikatny pomruk, tylko faktycznie delikatny a nie na całe osiedle, deczko głośniejszy od seryjnego. Chodzi mi o jakiś sprawdzony który np macie u siebie i możecie polecić, żeby nie było cyrków przy zakładaniu. Końcowa rurka jak będzie troche większa niż ta seryjna słomka to też nic sie nie dzieje :) nawet wskazane. Autko to Rover 200 rok 97 silnik 1.6. Z góry dzięki za pomoc.
leszczu - Pon Cze 10, 2013 16:26

KotwicaWeWodzie napisał/a:
Ewentualnie ile jeszcze na tym pojezdze gdybym nie zdecydował sie na wymiane juz teraz ?

Jeśli nie przeszkadza ci ryk tłumika to możesz jeździć aż tłumik końcowy całkiem sie rozpadnie. :mrgreen:

robsson78 - Pon Cze 10, 2013 18:07

KotwicaWeWodzie, Powiem Ci z własnego doświadczenia że głośniejszy tłumik jest dobry ale żeby się przejechać koło domu a jak w trasę pojedziesz to przy większych prędkościach ten tłumik traci na fajności sromotnie.
Basowy buczy a Mugen ryczy jak zarzynana świnia.
Nie wiem jak z powyższym ma się Ulter albo Remus ale do Rovera dedykowanego nie dostaniesz.
Mogą Ci jedynie dobrać coś pod pojemność silnika ale cena odstrasza.
Kup seryjny, dodaj dobrą końcówkę i efekt może wyglądać TAK

Raptile - Pon Cze 10, 2013 19:52

mozesz zapodac od 160-tki ładna dwururka i bez przesady z dzwiekiem bedzie