Zobacz temat - [R 400]Problem z regulacja kierunku nawiewu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 400]Problem z regulacja kierunku nawiewu

maciejsr50 - Pon Cze 10, 2013 22:41
Temat postu: [R 400]Problem z regulacja kierunku nawiewu
Witam

Mam następujący problem, nie działa w moim roverku regulacja nawiewu, w jakiej pozycji pokrętło by się nie znajdowało wieje i tak z tych samych kratek.
Rozebrałem dziś konsolę i wychaczone było cięgno zarówno przy panelu sterowania nawiewem jak i z drugiej strony przy pedałach, cięgno założyłem i zabezpieczyłem aby ponownie nie wypadło. Pokrętło od nawiewu pracuje prawidłowo cięgno się porusza niby steruje ono mechanizmem przy pedałach jednak nic się nie dzieje, nawiew jest ciągle z tych samych kratek. Ma ktoś pomysł co może być nie tak?

adamek.o2 - Sro Cze 12, 2013 12:41

ja się podczepię i zapytam:

Nie mogę ustawić nawiewu na SAMĄ SZYBĘ, reszta pozycji pracuje tak jak powinna.
Czy ktoś zna przyczynę?

sTERYD - Sro Cze 12, 2013 13:26

maciejsr50, Sprawdź, czy wszystkie dźwigienki poruszane, przez ten dziwny krzyżak się poruszają normalnie. Do każdego z końców powinno być coś przyczepione.

adamek.o2, Nie możesz ustawić nawiewu, czy po prostu pokrętło nie chce się przekręcić do końca w prawo. Jeśli to drugie, to po prostu mogło przeskoczyć, na ząbkach w samym pokrętle i tak na prawdę nie otwiera się na samą klatę ;)

adamek.o2 - Sro Cze 19, 2013 10:32

sTERYD napisał/a:

adamek.o2, Nie możesz ustawić nawiewu, czy po prostu pokrętło nie chce się przekręcić do końca w prawo. Jeśli to drugie, to po prostu mogło przeskoczyć, na ząbkach w samym pokrętle i tak na prawdę nie otwiera się na samą klatę ;)

Dokładnie to nie mogę przekręcić nawet tego pokrętła do końca w prawo czyli na ostatnią pozycję. Blukuje się na przed ostatniej.