|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [ 620 sdi] obroty
puhacz - Nie Cze 16, 2013 10:50 Temat postu: [ 620 sdi] obroty :cry: witam moj roverek sdi jak zaczynam jazde do ok 2 tys /obr jedzie normalnie a jak wciskam pedal gazu to nic nie jedzie dalej odpuszczam pedal gazu i jest normalne w pelnym zakresie obrotów i tak co jakis czas takie jakby dlawienie wymienilem filterek paliwa i dalej nie wiem co by popatrzec ewenualnie zrobic
KW20061991 - Nie Cze 16, 2013 18:31
pompa wtryskowa? ewentualnie sprawdź przepływke
BlackD - Nie Cze 16, 2013 18:58
Albo najlepiej się pod kompa podepnij i będziesz wiedział co się dzieje. W trub awaryjny ci się przełącza więc masz coś z elektryką.Odepnij aku na 15 min i odpal auto niech pochodzi drugie 15 po zapięciu i przejedź się.
Sabz - Nie Cze 16, 2013 19:02
Gdyby miał tryb awaryjny to wywaliłoby mu check na desce (a tego nie napisał). Sprawdzić dawkę paliwa. Jak wygląda sprawa z powietrzem?
PS: Popraw temat bo zostaniesz skarcony przez srogiego moderatora
puhacz - Nie Cze 16, 2013 19:16
hej check sie nie zaswiecil mi
BlackD - Nie Cze 16, 2013 19:26
Wiesz co u mnie jak mu depnąłem raz tak konkretnie do odcinki(wiem głupota ale jak baba mnie wkurzyła musiałem się wyżyć) to mi zaczął jak traktor dosłownie pracować i też jechał do 2tys i koniec a nie wywaliło nic na budziku.Reset przez aku pomógł.
Adrian - Nie Cze 16, 2013 20:10
Moderator Adrian informuje
Uwaga! Ten temat zostanie usunięty jeśli autor nie poprawi jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, autor musi w pierwszym poście użyć funkcji
Sabz - Nie Cze 16, 2013 21:41
BlackD napisał/a: | Wiesz co u mnie jak mu depnąłem raz tak konkretnie do odcinki(wiem głupota ale jak baba mnie wkurzyła musiałem się wyżyć) to mi zaczął jak traktor dosłownie pracować i też jechał do 2tys i koniec a nie wywaliło nic na budziku.Reset przez aku pomógł. |
A powiem Ci, że ciekawe to jest. Mi nie raz zdarzyły się odcinki, jak ostro deptałem po 3k obrotów. Wystarczy na ułamek sekundy zdjąć nogę z gazu i jeszcze raz depnąć. Przez bardzo długi czas odcinki mi się po czymś takim nie zdarzały. Nigdy nie miałem problemów z tym aby po odcięciu coś się psuło.
Może rzeczywiście wystarczy odpięcie aku na jakiś czas. Oby to pomogło
BlackD - Nie Cze 16, 2013 22:04
Tyle że ja go do ponad 5tys zakręciłem i jak se bąka puścił to aż auta za mną zwolniły taka chmura była.
|
|