|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Szarpie
wojtek-234 - Sob Cze 22, 2013 02:43 Temat postu: [R200] Szarpie Witam
Poszukuje dobrego mechanika w okolicach krakowa a dokładnie chrzanowa, ewentualnie osobę która potrafi zdiagnozować co się z moim autkiem dzieje. Chodzi mi też o diagnozę komputerową.
Czy w jakiś sposób turbosprężarka może wpływać na to że autem szarpie po puszczeniu gazu oraz zmianie biegów?
Przy bardzo wolnym ruszaniu auto jest ok ale naprawde powoli przyspieszając i spokojnie zmianiajac biegi w pewnym momęcie wuczuwa się bardzo lekkie szarpania na kazdym biegu które trwają jeśli zachowa się te obroty, jakby konczyło mu sie paliwo lecz bardzo lekkie podobnie ruszając normalnie i zmieniając biegi normalnie szarpania są bardzo silne(2 do 4), najbardziej wyczuwalne jest to na 2 i 3 biegu natomiast wyciągając każdy bieg do dużych obrotów czyli tak jakby z non top full wydajnascia turbo auto idzie jak po maśle.
Dodam, że podczas jazdy słychać jakiś dziwny dźwięk jakby tarcie czy coś, jakby coś się kończyło. Myślałem też o skrzyni i żałuje że dokładnie jej nie sprawdziłem przy wymianie sprzęgła i łożyska oporowego.
Jeśli to skrzynia to czy ona mogła zajechać stare sprzęgło? Sprężyny na dociku latały, z 2-3mm luzu jak nie lepiej, praktycznie 0 tarcz. Nie zajade nowego sprzęgła?
Nie działa mi obrotomierz więc nie jestem w stanie lepiej tego opisać.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
|
|