|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] problem z LPG
klik - Wto Lip 09, 2013 22:32 Temat postu: [R400] problem z LPG Witam
Potrzebuje waszej opinie. Pewien czas temu założyłem sobie LPG i przejechałem na nim 1000km
wymieniłem w międzyczasie chłodnice , przewody zapłonowe, świece i cewkę zapłonową. Na początku cewkę zamontowałem prowizorycznie po stronie filtra powietrza.
Ale to była całkowita prowizorka przed wyjazdem na wakacje podjechałem do mechanika i zamontował mi cewkę po lewej stronie silnika za kolektorem ssącym jest tam takie miejsce na śrubkę. I wtedy pojawił się problem mianowicie większość podzespołów do LPG lovato znalazło się w bezpośrednim sąsiedztwie Cewki zapłonowej.
Od tej chwili prawdziwa szopka wyświetlacz gaśnie i się zapala jak by miał przerwy energii. LPG się załącza a potem gaśnie czasem przy nie za wielkiej prędkości( 0-60 ) w mieście potrafi działać bez wyłączania się. Pojechałem na kontrole i panowie którzy mi zakładali LPG podłączyli pod komputer i nic nie było. No więc jadę nad morzem 100 km przejechałem i cała szopka od nowa. Dzisiaj przełożyłem cewkę na nowo i na razie wszystko działa poprawnie.
Moje pytanie jest takie czy cewka może zakłócać LPG w taki sposób jak opisałem?
|
|