|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Panel sterowania lusterkami nie działa w 2 strony
van-reiv - Nie Lip 14, 2013 20:27 Temat postu: [R45] Panel sterowania lusterkami nie działa w 2 strony Witam, od zakupu zmagam się z małym problemem, a mianowicie nie działa mi sterowanie lusterkami w moim R45 w lewą stronę oraz w górę po obu stronach. W prawą stronę i w dół po obu stronach działa ok.
Mam zatem pytanie. Czy to wina panelu sterowania, czy problem może leżeć gdzie indziej? Dziś wyjąłem przycisk sterujący, przetarłem, psiknąłem WD40 i nadal nic - objawy jak przed zabiegiem.
Ktoś miał podobny przypadek - proszę o ewentualne sugestie - ja sądzę że wymiana panelu sterowania pomoże bo skoro po obu stronach są takie same objawy, to wychodziłoby, że to tam leży problem.
Inne pytanie - mam symbol podgrzewania lusterek na samych lusterkach, czy one są podpięte pod ten sam przycisk co załącza podgrzewanie tylnej szyby?
Marcin1642 - Pon Lip 15, 2013 14:54
van-reiv napisał/a: | Inne pytanie - mam symbol podgrzewania lusterek na samych lusterkach, czy one są podpięte pod ten sam przycisk co załącza podgrzewanie tylnej szyby? |
Tak po włączaniu podgrzewania tylnej szyby włącza się podgrzewanie lusterek.
van-reiv - Pon Lip 15, 2013 16:12
OK - dzięki za odpowiedź
Co do lusterek - usterka zdiagnozowana. W pracy kolega ma Hondę Civic i podmieniłem przełącznik sterowania dla sprawdzenia czy to za jego przyczyną lusterka nie do końca działają i... eureka! Odpowiedź pozytywna, test zaliczony. Teraz kupuję przełącznik bo to jego wina (z resztą jak przypuszczałem).
Temat uważam za zamknięty.
szoso - Pon Lip 15, 2013 16:16
Marcin1642 napisał/a: | Tak po włączaniu podgrzewania tylnej szyby włącza się podgrzewanie lusterek. |
Nie prawda.
Jeśli tak jest u ciebie to masz kombinację alpejską.
W Roverze lusterka grzeją po włączeniu zapłonu.
van-reiv - Pon Lip 15, 2013 16:20
szoso napisał/a: |
W Roverze lusterka grzeją po włączeniu zapłonu. |
eeee.... no coś chyba byłoby nie tak, bo maty grzejące by szybko padały skoro byłby cały czas załączane podczas zapłonu - poza tym to wbrew logice, bo niby po co cały czas miałby się one grzać, biorąc chociażby pod uwagę lato...
szoso - Pon Lip 15, 2013 16:24
Mało jeszcze wiesz o Roverach
Tak w nich jest z tym podgrzewaniem.
van-reiv - Pon Lip 15, 2013 16:29
szoso napisał/a: | Mało jeszcze wiesz o Roverach
Tak w nich jest z tym podgrzewaniem. |
Ano wiem że mało wiem ale z każdym dniem wiem ciut więcej
Aczkolwiek podtrzymuję swoje zdanie, że to wbrew logice.
Marcin1642 - Pon Lip 15, 2013 16:32
szoso napisał/a: |
Marcin1642 napisał/a:
Nie prawda.
Miałem wszystko w oryginale żadnych przeróbek i lusterka grzały dopiero po włączeniu ogrzewania tylnej szyby.
andrew0503 - Pon Lip 15, 2013 16:50
Marcin1642 napisał/a: | szoso napisał/a: |
Marcin1642 napisał/a:
Nie prawda.
Miałem wszystko w oryginale żadnych przeróbek i lusterka grzały dopiero po włączeniu ogrzewania tylnej szyby. |
U mnie też wszystko w oryginale, żadnych przeróbek, a lusterka grzeją po włączeniu zapłonu
van-reiv - Pon Lip 15, 2013 16:53
Marcin1642 napisał/a: | Miałem wszystko w oryginale żadnych przeróbek i lusterka grzały dopiero po włączeniu ogrzewania tylnej szyby. |
andrew0503 napisał/a: | U mnie też wszystko w oryginale, żadnych przeróbek, a lusterka grzeją po włączeniu zapłonu |
Haha to widzę, że ja się przekonam dopiero w chłodne dni
andrew0503 - Pon Lip 15, 2013 17:01
van-reiv napisał/a: | Haha to widzę, że ja się przekonam dopiero w chłodne dni |
Pod warunkiem, że maty są sprawne
van-reiv - Pon Lip 15, 2013 17:03
No dokładnie. Mam nadzieję że tak, inaczej wykopię temat i będę pytam jak laik jak je wymieniać. Miałem w jednym aucie podgrzewane lusterka i przyznam że super sprawa, więc jak są to warto korzystać
sTERYD - Pon Lip 15, 2013 17:03 Temat postu: Re: [R45] Panel sterowania lusterkami nie działa w 2 strony
van-reiv napisał/a: | Witam, od zakupu zmagam się z małym problemem, a mianowicie nie działa mi sterowanie lusterkami w moim R45 w lewą stronę oraz w górę po obu stronach. W prawą stronę i w dół po obu stronach działa ok.
Mam zatem pytanie. Czy to wina panelu sterowania, czy problem może leżeć gdzie indziej? Dziś wyjąłem przycisk sterujący, przetarłem, psiknąłem WD40 i nadal nic - objawy jak przed zabiegiem.
|
Może być wina panelu, a może być, że po prostu wkłady są wypięte z zaczepów i w stronę "pchania" działają, a w drugą już nie.
Jeśli to panel, to psikanie nic tam nie da, pod przyciskiem są 3 switche po 50 groszy sztuka.
andrew0503 - Pon Lip 15, 2013 17:10
van-reiv napisał/a: | No dokładnie. Mam nadzieję że tak, inaczej wykopię temat i będę pytam jak laik jak je wymieniać |
Takie tematy już istnieją Wystarczy poszukać
van-reiv - Wto Lip 16, 2013 04:56
andrew0503 napisał/a: |
Takie tematy już istnieją Wystarczy poszukać |
Domyślam się i aby nie spamować oczywiście swoje pierwsze kroki skierowałbym ku wyszukiwarce
|
|