|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] Odpowietrzenie układu hamulcowego
torek86 - Pon Lip 15, 2013 14:59 Temat postu: [R25] Odpowietrzenie układu hamulcowego Słuchajcie mam poważny problem, wymieniałem przewód hamulcowy i od tej pory nie mogę odpowietrzyć układu hamulcowego.. przelałem już z 10 l płynu i cały czas pedał wpada w podłogę.
Czytałem że Roverki ciężko się odpowietrza ale żeby aż tak?? może jest coś o czym nie wiem?? magiczny prztyczek? z układu leci czyściutki płyn, zero bąbelków.. a jak odpalam auto to pedał miękki.. i łapie pod koniec..
no ręce mi opadają
Raptile - Pon Lip 15, 2013 15:46
torek86, napisz dokladnie jak robisz całą procedure
torek86 - Pon Lip 15, 2013 16:49
prawy tył-lewy przód
lewy tył-prawy przód
Raptile - Pon Lip 15, 2013 17:47
opisz dokladnie JAK TO ROBISZ a nie kolejnosc
torek86 - Wto Lip 16, 2013 09:52
odpinam przewód hamulcowy przy kole i pompuje pedałem i tak przy 4 kołach
ale chyba mi się w końcu udało. tylko pytanie, gdzie wam bierze hamulec.. na samej górze, czy np w 3/4 jego wysokości?
tronsek - Wto Lip 16, 2013 10:04
torek86 napisał/a: | odpinam przewód hamulcowy przy kole i pompuje pedałem i tak przy 4 kołach | przy odpowietrzaniu układu nie odpina się przewodu hamulcowego, bo wtedy zapowietrzasz układ. W zaciskach masz do tego odpowietrzniki.
Pompujesz, luzujesz odpowietrznik wypuszczając powietrze z układu i dokręcasz odpowietrznik. Tak robisz po kilka razy na każdym kole, aż do momentu gdy z odpowietrznika będzie leciał sam płyn.
Raptile - Wto Lip 16, 2013 12:42
Po prostu nie wierze w to co czytam ...... nie masz BLADEGO pojęcia jak odpowietrzyć hamulce a sie za to zabierasz ? Chcesz zabić siebie i przy okazji kogos innego ?
Instrukcja jak to sie robi PRAWIDŁOWO !
Zaczynasz PT-LP-LT-PP
1 osoba pompuje pare razy pedałem hamuca az stwardnieje , dusi pedał do ziemi. Druga osoba w tym momencie luzuje odpowietrznik. Pedał wpada w ziemie ( osoba dalej go dusi do ziemi), zakręcasz odpowietrznik. I tak w kółko az leci nam sam płyn.
Z kazdym kołem powtorzyc tą czynność
maniu48 - Wto Lip 16, 2013 12:55
Hahahahahhahahahahhahahahahah
Nie mogę . Hahahahahahhahahahaha
A jeśli jesteś sam to próbuj tak(nie ważne ze to nie eR czy MG):
torek86 - Sro Lip 17, 2013 09:32
oj czepiacie się słownictwa no chodziło mi o odpowietrzniki.
Julek - Czw Lip 18, 2013 00:14
jak jeszcze nie zrobiles to powiedz gdzie mieszkasz podjade i ci pomoge
torek86 - Sob Lip 20, 2013 11:14
sprawa załatwiona. a mieszkam przed piasecznem, więc zawsze zrobić mini spocik można (ale dopiero w połowie sierpnia )
kruszan - Sob Lip 20, 2013 14:06
na forum są dokładnie opisane procedury odpowietrzania, nie chce się poczytać, poszukać tylko pisze się głupoty i czeka na gotowca
ręki opadają...
|
|