|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [rover 75] którego roverka zakupić ???
cobrarogers - Sob Sie 17, 2013 15:58 Temat postu: [rover 75] którego roverka zakupić ??? Witam
Mam rovera 825sdi 2,5l. i jestem bardzo zadowolony, autko jak narazie nie zawodne, ale , czas wymienić na coś ładniejszego, napaliłem się na rovera 75, ale naczytałem się że to auta bardzo awaryjne, nawet i takie opinie były że raz w tyg. zawsze jest coś do zrobienia przy tym, aucie, czytałem o problemach z wysprzęglaniem. i mam pytanko czy jak kupię w automacie to tych problemów nie będzie z wysprzęglaniem
Chce kupić autko wyłącznie w gazie, i jaką pojemność i czy manual czy automat, tak aby autko posłużyło mi z kilka lat bez awarii, mechanicznej, pierdółki to sam mogę naprawiać , ale potrzebuję takiego modelu który nie będzie się psuł, oraz na co zwracać uwagę przy zakupie rovera 75 ?
dzelo23 - Sob Sie 17, 2013 16:07
Witaj. Przeczytaj porady dotyczące kupna 75 tam jest prawie wszystko. Jak kupisz automat to problemu ze sprzęgłem nie będzie bo go tam nie ma. Co do silnika to się nie wypowiem bo mam zboczenie na tym punkcie.
AdaskoC - Sob Sie 17, 2013 18:30
Ja co prawda nie mam od 2 tygodni roverka, więc wypowiem się tak bezstronnie.
Moim zdaniem jeśli brać to na pewno tylko i wyłącznie automat. SIlnik... nie wiem jak diesle, ale ja w swoim 1.8 nie miałem kłopotów, spalanie znośne, moc nie najgorsza. Koszt utrzymania nie wielki, myśle że przy benzynie v6 będzie drożej.
mimo66 - Sob Sie 17, 2013 19:16
Mam R-75 2.5 ponad cztery lata i prócz braku "kondonka" w zb. od sprzęgła i normalnych spraw eksploatacyjnych wszystko ok.
Oczywiście wahacze, i końcówki drążków, ale to wina dróg naszych kochanych w Gorzowie Wlkp.
Może miałem szczęście i trafiłem na zadbany egzemplarz
Poczytaj rady na forum, a na pewno ci pomogą.
Ja właściwie zawsze tu się posiłkuję w razie jakiś wątpliwości.
apples - Pon Sie 19, 2013 14:27
cobrarogers! Temat zamykam.
Odpowiedzi na Twoje pytanie szukaj w następujących tematach: #1.
Następnym razem zanim założysz nowy temat użyj funkcji Szukaj
lub przejrzyj Workshop Manual ROVERki.pl.
Pozdrawiam,
apples
|
|