|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [MGZTT] HALOGENY !!!
alpacino - Sob Sie 24, 2013 09:33 Temat postu: [MGZTT] HALOGENY !!! To co mojego Roverka w nocy z czwartku na piątek to już skandal ukradziono mi HALOGENY !wraz z maskownicami,ale to jeszcze nic zdjąłem zderzak i nie widzę kabli !!
Udało mi się zdobyć nowe DZIĘKI! DOBREMU znajomemu ze sklepu moto ,ale pozostał problem gdzie je podłączyć ,nie widzę nawet resztek kabli!!!,tak zostały wyszarpane!
Dlatego pytanie :w którym miejscu podpiąć nowe kable od halogenów...tak łopatologicznie...przypuszczam,że gdzieś do tej skrzynki pod maską ,ale konkretnie nie mam pojęcia...
Proszę o szybką odpowiedz i dziękuję
dawidd - Sob Sie 24, 2013 12:30
jak ściągniesz zderzak kolo zbiorniczka spryskiwaczy masz wtyczki - z tego co pamiętam to tam idą halogeny, czujnik tem i kierunki.
alpacino - Sob Sie 24, 2013 19:04 Temat postu: [MGZTT] HALOGENY !!! dzięki za dobre chęci ,ale nie widzę żadnych wtyczek ,jak pisałem kable zostały WYSZARPANE ! nie wypięte i żadnego śladu po nich nie potrafię odnależć nawet szczątków instalacji halogenów
Dziekuję ,że przynajmniej Ty odpisaleś bo reszta , ma jeszcze wakacje...,albo są tak chętni do pomocy!
rafalmis1 - Sob Sie 24, 2013 20:32
reszta wie tyle co ty
dawidd - Sob Sie 24, 2013 20:57
jeżeli miałeś zrobione to oryginalnie to coś kolo zbiorniczka musi byc, tylko trzeba zdemontować zderzak. Tam były 2 wtyczki/gniazda i od nich dalej leciały kable do wiązki która tam gdzieś biegłą. No chyba ze halogeny były dokładane to juz tylko ten co je dołożył wie gdzie leca kable
alpacino - Sob Sie 24, 2013 21:21 Temat postu: [MGZTT] HALOGENY !!!
dawidd napisał/a: | jeżeli miałeś zrobione to oryginalnie to coś kolo zbiorniczka musi byc, tylko trzeba zdemontować zderzak. Tam były 2 wtyczki/gniazda i od nich dalej leciały kable do wiązki która tam gdzieś biegłą. No chyba ze halogeny były dokładane to juz tylko ten co je dołożył wie gdzie leca kable |
czy halogeny były kiedyś dodawane...nie wiem,(przekażnik
pod maską jest i chyba zawsze był),zderzak miałem zdjęty i nic nie wyczaiłem...
Ktoś kiedyś dokładał halogeny na forum,ale było tylko opisane podłączenie pod sterowanie w kabinie,natomiast NIC! o podłączeniu końcowym przewodów halogenów do.....NO WŁAŚNIE
Autko sprowadziłem osobiście z Niemiec i raczej wątpię żeby jakiś helmut fatygował się dodawaniem halogenów
Acha i przypuszczam że wyście kabli powinno być gdzieś od tej skrzynki bezpieczników pod maską jest tam sterownik i bezpiecznik (patrząc po symbolach)halogenów
SeniorA - Sob Sie 24, 2013 21:37
alpacino, szukaj popielatej,kwadratowej , 6-pinowej kostki w dolnym rogu komory silnika po lewej stronie ( strona kierowcy ) poniżej reflektora.Tam jest wpięty brązowo/zielony przewód ( pin 3) i masa ( pin 4) od przeciwmgielnych..Jak lampy były dokładane , to trzeba odkręcić skrzynkę bezpiecznikową w komorze silnika i wypiąć od spodu wtyczkę 6 pinową i wpiąć się do pinu 6 (tam jest wpinany oryg. brązowo zielony od przeciwmgielnych).Masa z węzła na lewej podłużnicy przy lampie.
alpacino - Sob Sie 24, 2013 21:41 Temat postu: [MGZTT] HALOGENY !!!
SeniorA napisał/a: | alpacino, szukaj popielatej,kwadratowej , 6-pinowej kostki w dolnym rogu komory silnika po lewej stronie ( strona kierowcy ) .Tam jest wpięty brązowo/zielony przewód ( pin 3) i masa ( pin 4) od przeciwmgielnych..Jak lampy były dokładane , to trzeba odkręcić skrzynkę bezpiecznikową w komorze silnika i wypiąć od spodu wtyczkę 6 pinową i wpiąć się do pinu 6 (tam jest wpinany oryg. brązowo zielony od przeciwmgielnych). |
Dzięki bardzo!jednakże sprawdzę to dopiero w poniedziałek
pozdrowienia!
apples - Nie Sie 25, 2013 23:22
alpacino napisał/a: | albo są tak chętni do pomocy! | My tu jesteśmy na etacie i musimy być na każde zawołanie
|
|