Zobacz temat - MG ZR - Prosba o opinie

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - MG ZR - Prosba o opinie

rem - Nie Sie 25, 2013 17:43
Temat postu: MG ZR - Prosba o opinie
http://tablica.pl/oferta/...html#0a060919fa

Jak dla mnie podejrzanie tani, troszke daleko ale za taka cene to mozna i na 2 koniec Polski jechac
Widział go może ktoś ?
To ten sam silnik so w R25?
Uprzedzając offtop, tak chce benzyne i 105km nie będzie mi mało :P

j0zek - Nie Sie 25, 2013 19:07

Za mało zdjęć, aby dokładniej ocenić. Przydałyby się fotki silnika i wnętrza.
Bardzo mało informacji na temat auta, przebieg itp. itd
Sokolego wzroku jeszcze nie mam, ale przy tych zdjęciach dość ciemnych i umytym aucie blacharsko nie widzę mankamentów. Z tyłu nie ma znaczka ZR tylko samo Z :razz: :razz:

ADI-mistrzu - Nie Sie 25, 2013 19:14

- Maska jakoś krzywo leży, po jej położeniu sprawdził bym czy przedni błotnik od strony pasażera nie dostał.
- Jak za rocznik 2004r. to dość mało, może HGF mieć w komplecie.

brkzzz - Nie Sie 25, 2013 20:09

Przód tragedia. Przy prostym pasie przednim, nawet przy najszczerszych chęciach, nie da się tak założyć zderzaka :smile: Także coś tam się dzieje.
Coś nie tak jest z prześwitem lub oponami.
rem napisał/a:
Uprzedzając offtop, tak chce benzyne i 105km nie będzie mi mało :P

Ten egzemparz ma 103KM, więc może być mało :P

leszczu - Pon Sie 26, 2013 08:03

Jaka cena taki stan. Ja bym sobie odpuścił, chyba że lubisz majsterkować.
pbskarpy - Pon Sie 26, 2013 13:40

Możecie mi wytłumaczyć co ma krzywy zderzak, krzywo położona maska do tego czy warto wchodzić w takie fury...?

Pewnie odpowiecie, że mógł być trafiony i że jakiś system może nie działać... A gdy ktoś poluje na samochód z 1967 roku, który nie ma żadnych systemów ESP, ABS, wspomagania itd. To też odradzicie?

Jeśli fura mu się podoba, na miejscu sprawdzi ją z mechanikiem i wszystko wyjdzie cacy to jakie ma to znaczenie że był walnięty i że ma maskę 1 mm odstającą?

A hasło typu:

"Jaka cena taki stan. Ja bym sobie odpuścił, chyba że lubisz majsterkować."

... to już w ogóle porażka. Przecież typ nie kupuje nówki tylko używkę. Zakładamy więc, że wie, że 6800 to nie koniec wydatków. Choć pewnie i przy nówkach trzeba majsterkować.

A Ty leszczu to chyba o majsterkowaniu wiesz najlepiej. W samochód włożyłeś już ponad 17k. ;)

Julek - Pon Sie 26, 2013 15:04

pb głównie o to chodzi żeby kolega nie kupił totalnego szrota który zostawia np 4 słady :) po tych fotach niczego sie nie dowiesz jednak jest pewna zasada w polsce której musimy sie trzymać... KAŻDY WIE CO SPRZEDAJE JAK NISKA CENA TO NA 90% SZROT... tak jest i tak będzie;p
ADI-mistrzu - Pon Sie 26, 2013 15:48

pbskarpy, jak jest przód krzywy to zostawi więcej niż 2 ślady, a wtedy zbieżności raczej nie ustawisz, przez co pada trakcja i o poślizg nie trudno co zagraża bezpieczeństwu.

Moim zdaniem to najważniejszy fakt, który mówi o tym że lepiej dołożyć parę grosza niż kupować coś takiego a niepewnego.

Nie każdy sobie zdaje sprawę, ze jak da za samochód niewiele który normalnie chodzi dużo drożej to że będzie musiał jeszcze spory majątek wywalić.

bociannielot - Pon Sie 26, 2013 15:57

Panowie, czasem zostawia 4 slady a buda idealnie spasowana, moj ma spasowanie z pupy (sam pasowalem o 22 bez swiatla na zewnatrz zderzak :lol: ) a zbierznosc bez problemu daje sie ustawic, takze bez przesady ;-) . Nie mniej dosc tanio jak na ten rok to fakt :) .
pbskarpy - Pon Sie 26, 2013 16:35

Zgadzam się z każdym z Was, ale nie zgadzam się na teksty typu szrot, bo coś tam odstaje. Jeśli nie sprawdzi u mechanika przed zakupem to wszystkie Wasze opinie to jak wróżenie z fusów.
'
Jeśli się nie myle to koszt ustawienia zbieżności to koszt około 100 zł.

Miałem tego nie pisać, ale dobra. Przykładem niech będzie moja fura. Ludzie oczy przecierali gdy zobaczyli taki egzemplarz tak wyposazony w takim stanie za taka niską cenę. Mechanicy powiedzieli, że wszystko jest git. Do wymiany ewentualnej - drobnostki. Okazało się że był chyba walnięty z przodu, ale jakie to ma znaczenie jesli wszystko w nim trybi?

Gdybym posłuchał takich komentarzy jak tu w temacie to dzisiaj bym żałował, że ktos inny jeździ taką furą.

brkzzz - Pon Sie 26, 2013 18:45

pbskarpy napisał/a:

Możecie mi wytłumaczyć co ma krzywy zderzak, krzywo położona maska do tego czy warto wchodzić w takie fury...?

Można na tej podstawie DOMNIEMYWAĆ, że samochód miał jakąś przygodę, ta z kolei MOŻE implikować spore wydatki, aby doprowadzić egzemplarz do dobrego stanu.

pbskarpy napisał/a:
Pewnie odpowiecie, że mógł być trafiony i że jakiś system może nie działać... A gdy ktoś poluje na samochód z 1967 roku, który nie ma żadnych systemów ESP, ABS, wspomagania itd. To też odradzicie?

Rozmawiamy o MG ZR.

Cytat:
Jeśli nie sprawdzi u mechanika przed zakupem to wszystkie Wasze opinie to jak wróżenie z fusów.

Owszem, ale o takie wróżenie nas poproszono. Często się sprawdzają. Zawsze to pomoże w decyzji, czy warto jechać oglądać dany egzemplarz oraz na co zwrócić uwagę.

pbskarpy - Pon Sie 26, 2013 20:58

Skąd wiesz, że często się sprawdzają jeśli nikt z forum go nie kupi?

A jeśli ktoś kupi pomimo Twojej obiekcji to znaczy że masz słabą umiejetność perswazji ;)

ADI-mistrzu - Pon Sie 26, 2013 21:07

pbskarpy, jesteś chyba jeszcze "świeży" w tej marce, cudów niema, jak ktoś ma zadbany egzemplarz to swoje żąda, Zr z końca produkcji w cenie zadbanego R200 nikt normalny nie sprzedaje ;]
brkzzz - Wto Sie 27, 2013 06:49

pbskarpy napisał/a:
Skąd wiesz, że często się sprawdzają jeśli nikt z forum go nie kupi?

A jeśli ktoś kupi pomimo Twojej obiekcji to znaczy że masz słabą umiejetność perswazji ;)

bociannielot - Wto Sie 27, 2013 08:13

ADI-mistrzu napisał/a:
Zr z końca produkcji w cenie zadbanego R200 nikt normalny nie sprzedaje
za 6 z hakiem zadbanego r200 nikt normalny tez nie kupi ;-) .
leszczu - Sro Sie 28, 2013 09:25

pbskarpy napisał/a:
A hasło typu:

"Jaka cena taki stan. Ja bym sobie odpuścił, chyba że lubisz majsterkować."

... to już w ogóle porażka. Przecież typ nie kupuje nówki tylko używkę.

Oczywiście używkę, ale nie z cena która odbiega w prawie w połowie od ceny średniej w Polsce tych modeli.
pbskarpy napisał/a:
A Ty leszczu to chyba o majsterkowaniu wiesz najlepiej. W samochód włożyłeś już ponad 17k.

Widać spojrzałeś tylko na cenę wszystkich wydatków, ale już spojrzeć na co wydałem te 17 było już ciężko.

A wracając jeszcze do Tamtego ZR.
Jakieś pól roku temu tez była taka "okazja" na allegro za podobna kasę. Gościu zrobił koło 400 km w jedna stronę. Oczywiście po telefonie, że igła. Na miejscu okazało się co innego. Jak kolegarem, ma niedaleko to oczywiście może go obejrzeć, ale jeśli osobiście miałbym robić nawet te 200 km to bym sobie odpuścił.

szylozbi - Sro Sie 28, 2013 11:18

rem, do Skoczowa mam ok 50km w jedną stronę, za zwrot za paliwo+piwko mogę jechać Ci go obejrzeć :smile:
rem - Sob Wrz 28, 2013 18:37

A sorka nie widzialem komenta :P . Miałem troszke inne zajecie we wrzesniu niz gonienei za autem
A rzeczona ZRka powróciła i tym razem nawet w Krakowie takze zobacze co to za trap xD
http://otomoto.pl/mg-zr-l...-C30752519.html

pelson91 - Sob Wrz 28, 2013 18:40

szoso - Nie Wrz 29, 2013 17:28

Moderator szoso informuje

rem ! Dodaj proszę zrzut ekranowy ogłoszenia zgodnie z zasadami kącika.
Brak zrzutu ekranowego kwalifikuje temat do usunięcia.
Jeśli nie wiesz, jak wykonać zrzut ekranowy, zapoznaj się z tym tematem

[ Dodano: Nie Wrz 29, 2013 18:28 ]
Żeby było wszystko jasne, zrzut ekranowy ma być w miejscu gdzie jest link do ogłoszenia, czyli w ostatnim poście.