|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - Chce kupić roverka 420 DIESEL
pencammm - Nie Wrz 01, 2013 17:12 Temat postu: Chce kupić roverka 420 DIESEL Tak imam kilka pytań do właściieli.
Chce wydać coś koło 5--6 tys zł. Kwota wystarczająca?
Jak z awaryjnością samochodu? Koszta cześci itp(czy moja srednia krajowa wystarczy?)
Spalanie jest bez znaczenia.
możliwości tuningu wizualnego. COś w styl lamp ala bmw, audi z Led w środku do jazdy dziennej.
Jak z rdzą? slyszalem, że tylko tylne nadkola rdzewieją
Chce wersję z 105 konnym silnikiem. Wystarczająca do wagi samochodu?
Konfort, wyposażenie, i jak się drogi trzyma.
Prosiłbym o wypowiedzenie się osób, które mają ten samochód
Pawkaz - Nie Wrz 01, 2013 17:15
Co prawda mam R 600, ale z tym samym motorkiem.Przyspieszenie w okolicach 11-12 sekund, zakladajac ze turbinka jest sprawna.Mi do poruszania sie po Wawie wystarcza.
Czesci w miare tanie, latwo dostepne
pelson91 - Nie Wrz 01, 2013 17:53
pencammm napisał/a: | Chce wydać coś koło 5--6 tys zł. Kwota wystarczająca? |
w zupełności.
pencammm napisał/a: | Jak z awaryjnością samochodu? Koszta cześci itp(czy moja srednia krajowa wystarczy?) |
zależy od egzemplarza, ja przez ponad 1,5roku użytkowania R420sdi wymieniłem tylko sprzęgło i osłonę przegubu.
pencammm napisał/a: | możliwości tuningu wizualnego. COś w styl lamp ala bmw, audi z Led w środku do jazdy dziennej. |
rover to nie bmw, nie można go wieśniaczyć jak wieśniaczone są bmw czy audi.
pencammm napisał/a: | Jak z rdzą? slyszalem, że tylko tylne nadkola rdzewieją |
tak. i nie tylko. dolne krawędzie drzwi np
pencammm napisał/a: | Chce wersję z 105 konnym silnikiem. Wystarczająca do wagi samochodu? | dla mnie była wystarczająca do momentu w którym nie przejechałem się wersją 130konną
pencammm napisał/a: | Konfort, wyposażenie, i jak się drogi trzyma. | komfort jak za 4-5tys. pln jest w porządku, wyposażenie jest wypas (jak się dobrze trafi), skóry, klima, pełna elektryka itd. Drogi trzyma się poprawnie, ale na pewno nie tak jak stjuningowane BMW na jamexach za 300zł pencammm napisał/a: | Prosiłbym o wypowiedzenie się osób, które mają ten samochód |
Kurde, przeczytałem dopiero teraz. Nie bierz tego do siebie co napisałem wyżej o R420, bo go nie mam a miałem całkiem niedawno.
pencammm - Pon Wrz 02, 2013 12:03
O widzę Tyrion ulubiony postać jak z filmu i książki
Ufam w zupełności.
A jak sprawa z 200?
Jakiś jeszcze Rover za 5=6tys brać pod uwagę?
[ Dodano: Pon Wrz 02, 2013 13:03 ]
http://tablica.pl/oferta/...html#3872c661c7
Wygląda smacznie czy mi się tlyko wydaje?
pelson91 - Pon Wrz 02, 2013 12:22
bardzo smacznie.
Vigoslaw - Pon Wrz 02, 2013 12:23
pencammm,
Jeżeli chodzi o wygodę i eksploatację 600 jest ciekawszym wyborem
Sprzedający podszedł do sprawy uczciwie, więc samochód wg. mnie jak najbardziej do oglądnięcia.
Pozdrawiam,
V.
bociannielot - Pon Wrz 02, 2013 12:43
600 jest fajnym autem eksploatacyjnie, ale bardzo malo bezpieczna konstrukcją, ja osobiscie wział bym 400 w sedanie, jest tez ladniejsze
szoso - Pon Wrz 02, 2013 15:12
pencammm napisał/a: | http://tablica.pl/oferta/...html#3872c661c7
|
Zrzut ekranowy ogłoszenia proszę zrobić.
|
|