|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [r400] wskażnik temperatury pokazuje max na zimnym silniku
Tom_sz - Sob Wrz 14, 2013 16:40 Temat postu: [r400] wskażnik temperatury pokazuje max na zimnym silniku Witam!
Witam wszystkich bardzo serdecznie!!!
Jestem nowym członkiem i mam pytanie związane z moim Roverem.
Po 24 h stania przed domem, wsiada przekręcam kluczyk w stacyjce a tam wskaźnik temp. od razu idzie na max. Po przejechaniu 200 m i przygazowaniu go do obr 3500 i potrzymaniu tak ok 10 s zdejmuje nogę z gazu i przy obr 3000 wskaźnik spada do polowy i po chwili do zera. przejechałem kawałek i znowu wskoczył na max, powtórzyłem czynność i temp. spadła do zera po czym pomału podeszła do normalnego stałego poziomu. Poziom płynu chłodniczego w normie. Proszę o pomoc bo nie wiem co może być nie tak!
Z góry dziękuje za poświęcony czas!
szoso - Sob Wrz 14, 2013 19:49
Przewód i wtyczka od czujnika na wskaźnik do sprawdzenia, lub wymiana czujnika.
Gdzie go szukać popatrz na forum, bo wszystko jest.
Tom_sz - Pią Wrz 20, 2013 09:32
ale dziś jeździłem samochodem i po za incydentem rano opisanym powyżej cały czas było ok. Zobaczę jutro rano jak się zachowa. Dziękuje za odp pozdrawiam!
[ Dodano: Pią Wrz 20, 2013 10:32 ]
Witam!
Po paru dniach użytkowania nic się nie dzieje mimo tego że nic nie robiłem może się trochę zapowietrzył układ? Dziękuję za odp i pozdrawiam!
|
|