Zobacz temat - Proszę o opinie [ROVER 45]

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - Proszę o opinie [ROVER 45]

Lukasz08 - Sro Paź 02, 2013 21:04
Temat postu: Proszę o opinie [ROVER 45]
Witam.
Poszukuję Roverka 45. Po nieszczęśliwym wypadku przez gościa który sobie ścina zakręty wylądowałem w rowie i rozbiłem moja 25. Tylko dachowanie a silnik i osprzęt cały i pali ale buda się nie nadaje. Więc chcę pozostać się przy tej marce nigdy mnie nie zawiodła. Do rzeczy co myślicie o tych dwóch 45.

1. http://allegro.pl/show_item.php?item=3565601886

2.http://allegro.pl/show_item.php?item=3565814086

Zależy mi żeby znaleźć jakieś fajne i wygodne auto. Może ktoś ma godnego do polecenia roverka 45 lub w ostateczności 75. Wszystko mile widziane.

Vigoslaw - Czw Paź 03, 2013 08:15

Cześć,

Granatowy na + za klimatronic, jednak widzę trochę zabrudzony zbiorniczek od płynu chłodniczego, do sprawdzenia pod kątem HGF
Srebrny jak dla mnie ładniejszy, tylko, że strasznie naplakowany... również zbiorniczek trochę brudny (ale lepiej niż w granatowym)

Osobiście wolałbym 1,8 niż 1,6 zawsze jakoś lepiej mieć mniej wysilony silnik, a porównując spalanie podobne...

Nie powiem natomiast która konstrukcja jest lepsza... to pytanie do użytkowników obu silników.

Pozdrawiam,.

V.

Lukasz08 - Czw Paź 03, 2013 14:57

Właśnie zastanawiam się którego jechać oglądać. Zresztą mój roverek też zawsze czyściutki był. raz w tygodniu był odkurzacz i wycieranie kurzu. A właśnie trzeba sprawdzić je pod względem HGF. Może ktoś powie jak sprawują się podane jednostki napędowe. No i jeszcze pytanie czy dużo podzespołów pasuje od Rovera25 2000r. ?
skaywalker - Czw Paź 03, 2013 16:07

Witam ja posiadam 45 z silnikiem 1.8 2003 rok w sedanie spalanie wychodzi tak koło 7-8 l w mieście natomiast w trasie schodzi do ok 6. Jednostka chodzi bardzo ładnie ma duży zapas mocy jest bardzo zrywny, jak sie nadusi to czuć te 117km które siedzą pod maską
ADI-mistrzu - Czw Paź 03, 2013 16:18

Od R25 to pasuje to co związane z silnikiem, reszta inna.