Zobacz temat - [R200] premblem z elektryką, zegary, odpalanie, prąd światła

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] premblem z elektryką, zegary, odpalanie, prąd światła

ra3l - Pią Paź 04, 2013 17:10
Temat postu: [R200] premblem z elektryką, zegary, odpalanie, prąd światła
Witam,
Nie wiem od częgo zacząć więc zacznę od tego co wiem i będę pisał wszystkie info które mi przychodzą do głowy...

A więc:
Nie odpala (tak jak byłby słaby aku), na pych pali, na kable pod inny aku już nie.
Jak już odpali i ruszy, miga kontrolka ABS...
Po jakiś czasie zrobiło mi się to co w załączniku przygasły kontrolki, wysiadło radio nawiew itp. Światła stopu nie działają, przednie jak na wyczerpanym aku mimo że samochód chodzi...mam również w aucie gaz... i załącza sie i wyłącza tak w kółko (słychac ten charaktersytyczny pstryk w butli)...

Jak coś mi przyjdzie do głowy będę pisał, jak za mało info albo nie precyzjne pytać to będe odpowidał.

W załączniku zdjęcie:

Kontrolki aku srs i abs swieca wskazówki na 0 obroty i predksc na 0 mimo że samochód jest w ruchu.

leszczu - Pią Paź 04, 2013 17:20

Miałam takiej jaja z elektryka jak mi regulator napięcia w altku padał.
ra3l - Pią Paź 04, 2013 17:30

Gdzie to się kolego znajduje i jak sprawdzić sprawność?
leszczu - Pią Paź 04, 2013 17:39

ra3l napisał/a:
Gdzie to się kolego znajduje

Cytat:
regulator napięcia w altku

ra3l napisał/a:
i jak sprawdzić sprawność?

Elektryk ci go sprawdzi.

ra3l - Pią Paź 04, 2013 17:45

Sorry :D źle przeczytałem :D Altku jako "Ałtku" :D A nie alternatorze.
A samemu nie da się sprawdzić ? Co do tego poterzbne jest?:D

robsson78 - Pią Paź 04, 2013 18:38

A ja znowu swoje, sprawdź najpierw masę.
ra3l - Sob Paź 05, 2013 13:19

Masę po kablu od aku sprawdzałem jest dobrze przykręcona...
Jak jeszcze można sprawdzić inaczej mase? przebicie? czy coś podobnego ?

ruszti - Sob Paź 05, 2013 13:31

Problemy z elektryką w naszych roverkach w większości przypadków powoduje wiązka tylnej kalpy . Warto sprawdzić , może jaki przewód przetarty czy coś :)
Spróbuj odpiąć aku na 2h może coś się poprawi .
Masa jest do karoserii przykręcona i jeśli kable mocno siedzą i nie widać że są jedną wielką kupką rdzy to raczej jest ok . U mnie jak miałem problem z masą to auto miało problemy z odpalaniem ,a powodował to luźny przewód masowy ( luźny był bo go rdza zjadła )

ra3l - Sob Paź 05, 2013 14:08

To w takim razie z masą wszystko jest OK.
A co do aku na 2h to odpada całą noc stał bez aku bo go ładowałem bo myślałem że to to.
A wiązka tylnej klapy? hmm wycieraczka działa, światła działają (przynajmniej działały poł godziny przed tym co się dzieje. Więc chyba w pół godziny nic się nie zmieniło ?:D