|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200] Szarpie na gazie
rudealis - Sob Lis 02, 2013 19:46 Temat postu: [r200] Szarpie na gazie witam mam problem z roverem na zimnym silniku czesto go muli przy delikatnej przygazowce do 3k na wolnych obrotach,po przelaczeniu na gaz czesto szarpie a dzisiaj nawet zdarzylo sie ze przestal reagowac na gaz,od czego zaczac co to moze byc swiece wymieniane 20 tysiecy km temu przed zalozeniem lpg
Gucjan - Sob Lis 02, 2013 21:41
kolego a jaki masz LPG sekwencja czy cos innego? i czy szarpał od początku czy teraz tak sie zaczeło ?
jesli na gazie szarpie to trzeba wyciąc dotryski jesli sekwencja, a i przewody zapłonowe do sprawdzenia
rudealis - Sob Lis 02, 2013 21:51
Tak sekwencja,nie wydaje mi sie ze to przewody z tego powodu ze przechodzi na cieplym predzej swiece ale sprawdze,teraz mu sie zdarza na cieplym ze nie am sily ruszyc na lpg i przy wkrecaniu w wyzsze partie obrotow czuc jakby przerywal na wolych obrotach normalnie na cieplym na zimnym na wolnych tak jak pisalem
robsson78 - Nie Lis 03, 2013 12:23
rudealis napisał/a: | Tak sekwencja,nie wydaje mi sie ze to przewody z tego powodu ze przechodzi na cieplym predzej swiece ale sprawdze,teraz mu sie zdarza na cieplym ze nie am sily ruszyc na lpg i przy wkrecaniu w wyzsze partie obrotow czuc jakby przerywal na wolych obrotach normalnie na cieplym na zimnym na wolnych tak jak pisalem |
rudealis Czytam i nie rozumiem o co Ci dokładnie chodzi w tej wypowiedzi.
Używaj może przerw i przecinków.
Przede wszystkim trzeba ustalić czy to wina auta czy samej instalacji LPG.
Uruchamiasz auto na benzynie. Czy wtedy silnik zachowuje się dobrze ?
Czy problem występuje tylko po przełączeniu na LPG ?[/b]
rudealis - Nie Lis 03, 2013 12:37
Na benzynie wszystko chodzi normalnie,problem pojawia sie na lpg,przygasanie,szarpanie,gasniecie ustepuje po nagrzaniu,chodz ostatnio lubi zgasnac na cieplym.Przygasanie bylo odpoczatku od zalozenia lpg,w ramach pierwszego przegladu "ujeli troche gazu z powodu slabej iskry"taka byla dianoza u gazownika,przygasanie ustapilo ale pojawilo sie objawy o ktorych pisalem
praktis - Nie Lis 03, 2013 16:43
Trzeba odwiedzić porządnego gazownika.
rudealis - Nie Lis 03, 2013 17:42
Do zadnego gazownika napewno nie pojade,kupie kabel i z pomoca forum sam wyreguluje.
praktis - Nie Lis 03, 2013 17:45
Przebić na kablach wysokiego napięcia nie masz?
robsson78 - Nie Lis 03, 2013 17:56
rudealis napisał/a: | Do zadnego gazownika napewno nie pojade,kupie kabel i z pomoca forum sam wyreguluje. |
Też tak zrobiłem. Kabel kosztował niecałe 40 zł. z wysyłką (teraz pewnie trochę zdrożał) a najtańsza wizyta u gazownika 50 zł.
Jeśli zamierzasz kupić interfejs lpg to musisz wiedzieć jaki masz sterownik i do tego dobierasz rodzaj wtyczki ale podejrzewam że to już wiesz.
Ile lat ma instalacja ? może listwa wtryskowa jest do wymiany.
rudealis - Nie Lis 03, 2013 18:24
Kupi za 40,instalacja ma 3 miesiace.Jezeli przebicia by bylo problem by sie pojawil na benzynie ale sprawdze w ktory dzien.
praktis - Nie Lis 03, 2013 18:50
rudealis napisał/a: | Jezeli przebicia by bylo problem by sie pojawil na benzynie |
Niekoniecznie. Wszelkie niedomagania instalacji wysokiego napięcia objawiają się wcześniej przy jeździe na gazie, dopiero później są odczuwalne na benzynie.
robsson78 - Pon Lis 04, 2013 16:00
praktis napisał/a: |
Niekoniecznie. Wszelkie niedomagania instalacji wysokiego napięcia objawiają się wcześniej przy jeździe na gazie, dopiero później są odczuwalne na benzynie. |
Prawda.
Jeśli instalacja jest prawie nowa to dlaczego nie pojedziesz tam gdzie była montowana. Nie zakładaj z góry że od razu wydoją Cię z kasy. Chyba będą pamiętać swojego klienta i potraktują go ulgowo.
ruszti - Pon Lis 04, 2013 20:09
robsson78 napisał/a: | rudealis napisał/a: | Do zadnego gazownika napewno nie pojade,kupie kabel i z pomoca forum sam wyreguluje. |
Też tak zrobiłem. Kabel kosztował niecałe 40 zł. z wysyłką (teraz pewnie trochę zdrożał) a najtańsza wizyta u gazownika 50 zł.
Jeśli zamierzasz kupić interfejs lpg to musisz wiedzieć jaki masz sterownik i do tego dobierasz rodzaj wtyczki ale podejrzewam że to już wiesz.
Ile lat ma instalacja ? może listwa wtryskowa jest do wymiany. |
Sorry że się wbije w temat łatwo samemu wyregulować sekwencje ?:P są jakieś poradniki ?;p
praktis - Wto Lis 05, 2013 16:21
ruszti napisał/a: | Sorry że się wbije w temat łatwo samemu wyregulować sekwencje ?:P są jakieś poradniki ?;p |
Instrukcja do Staga.
robsson78 - Wto Lis 05, 2013 20:48
Cytat: | Sorry że się wbije w temat łatwo samemu wyregulować sekwencje ?:P są jakieś poradniki ?;p |
Niby łatwo, potem coś nie wychodzi.
Ja korzystałem z pomocy tego forum.
rudealis - Sro Lis 06, 2013 04:49
Ja tak samo sam bende regulowal nie wybieram sie do tych partaczy co mi to zakladali,jak by mial mi kto wbic w papiery montaz to sam bym zakladal,juz mialem wystarczajaco problemow z ukladem chlodzenia po ich montazu
|
|