|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Kręci, nie odpala...
baczek - Pią Lis 08, 2013 13:04 Temat postu: [R75] Kręci, nie odpala... Witam. Mam problem z Roverem 75. Nagle podczas jazdy zapalił się Check Engine, obroty zaczęły falować i samochód zgasł. Po kilku próbach, po odpaleniu od razu pojawiały się falujące obroty i silnik padał. Kilka miesięcy temu została wymieniona sonda lambda (niestety na używkę), ponieważ był problem właśnie kontrolką z Check Engine. Poza tym, że się świeciła, nic się nie działo. Po wymianie na używkę, kilka miesięcy był spokój, aż do teraz. Czy to ta używana sonda mogła "paść" i stąd te problemy? Czy raczej mogło stać się coś innego? Wiem, że i tak będę musiał jechać do mechanika, ale w tej chwili jest problem, bo auto będzie trzeba holować. Wydaje mi się, że akumulator jest ok, ponieważ samochód kręci, radio, światła, komputer itp. działają.
Dziękuję z góry za pomoc.
Pingiel - Sob Lis 09, 2013 16:46
baczek napisał/a: | obroty zaczęły falować i samochód zgasł. Po kilku próbach, po odpaleniu od razu pojawiały się falujące obroty i silnik padał. |
U mnie po takich objawach wyszło że wtryski ale mi do tego jeszcze ostro kopci.
MaReK - Sob Lis 09, 2013 21:17
Pingiel, kolega ma benzynę...
Pingiel - Sob Lis 09, 2013 21:27
no toś się uśmiał. Z wielką chęcią pomocy walnąłem klopsa.
baczek - Sob Lis 09, 2013 23:27
Dzięki panowie za chęci. Jutro ktoś podjedzie przebadać mojego roverka. Możliwe też, że pompa paliwa siadła...
Edit. Czujnik paliwa się popsuł i dlatego nie odpalał. Nie było benzyny.
|
|