Zobacz temat - [R 620] Klucz nie otwiera zamka

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R 620] Klucz nie otwiera zamka

prezes_glogow - Pon Lis 18, 2013 23:44
Temat postu: [R 620] Klucz nie otwiera zamka
Witam.
Mam problem, mianowicie rozładował mi się akumulator, więc wyciągnąłem go z samochodu i zaniosłem do naładowania do domu. Oczywiście zamknąłem wszystkie drzwi ręcznie, bo centralny bez prądu nie działa. No i tu zaczyna się problem, bo jak chcę otworzyć samochód od strony pasażera za pomocą kluczyka, to bolec zamka nie wychodzi do końca i drzwi się nie otwierają. Coś jakby blokuje kluczyk pod koniec przekręcenia. Od strony kierowcy zamek jest uszkodzony po próbie włamania złodzieja i nie działa. W dodatku nie mam składanych foteli, więc wejście przez bagażnik nie wchodzi w grę... Czy ktoś zna jakiś sposób by otworzyć samochód pomijając kluczyk? Względnie jakaś dobra dusza, która pomogłaby otworzyć za flaszkę? Auto stoi teraz w Głogowie. Nie chciałbym wzywać fachowca, ani wybijać szyby, bo to podobne koszty zapewne by wyszły.

Pawkaz - Wto Lis 19, 2013 13:25

Jeśli dawno nie używałeś kluczyka to może zamek się zastał i trzeba potraktować jakims preparatem.Moze wd 40
prezes_glogow - Sro Lis 20, 2013 09:04

Już sobie poradziłem :) Trzeba było użyć trochę złodziejskich metod, ale ważne, że zakończone sukcesem.
Jakby ktoś miał podobny problem, służę odpowiedzią przez priv.