|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214Si] gaśnie na lpg po wysprzegleniu
Argos87 - Nie Gru 01, 2013 11:30 Temat postu: [214Si] gaśnie na lpg po wysprzegleniu Witam. Mam problem dotyczący lpg. Przy. Jeździe na lpg dojezdzajac do skrzyżowania i wysprzegleniu auto gasnie. Co może być przyczyną? Reduktor i parownik wymieniane 5miesięcy temu. Nawet przy jeździe przy dodaniu gazu samochodem lekko szarpie tak jakby za mało gazu dostawał. Ostatnio nawet 2razy coś mi pod maską strzeliło w okolicach reduktora. Dodam że to zwykła instalacja gazowa. Co może być przyczyną!
robsson78 - Nie Gru 01, 2013 11:48
Wydaje mi się że instalacja jest źle wyregulowana (ciśnienie gazu itp...) bez wizyty u gazownika się raczej nie obędzie, z gazem nie ma żartów.
Sprawdź czy poziom płynu chłodzącego nie spadł poniżej normy.
Nie spotkałem się jeszcze z roverkiem 16V ze zwykłą instalacją LPG.
Niewiele pomogłem ?
Prawda.
ruszti - Nie Gru 01, 2013 12:47
Mam co prawda sekwencje, ale problem mam podobny tylko jak mi się nagrzeje dość znaczenie to czasem się zdarzy , że po wysprzęgleniu , zdławi się silnik. Do dzis wymieniłem tylko filtry gazu i jakby rzadziej sie to dzieje a do gazwonika zawsze mi nie po drodze ale jakbys znalazł przyczynę to nie zapomnij napisać cóż to było
Argos87 - Nie Gru 01, 2013 15:11
A ile jest tych filtrów gazu? No jutro albo w środę jadę do mechaników niech walczą z tym
|
|