Zobacz temat - [Polonez 1,4 rover] -immo ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Inne (np. Polonez 1.4, MG Maestro, Rover SD1 itp.) - [Polonez 1,4 rover] -immo ?

egonnowicz - Nie Gru 01, 2013 18:04
Temat postu: [Polonez 1,4 rover] -immo ?
Witam ciąg dalszy problemów z 1,4 , a mianowicie mam taki problem silnik już odpala ale zaraz gaśnie tak jak by miał immo . I mam takie pytanie czy polonezy z 1,4 występowały z immo ,jeżeli tak to jak i po czym poznać i czy da się obejść immo ?
leszczu - Pon Gru 02, 2013 10:37

Z tego co wiem poldki nie miały immo. Kompa na pewno masz od Poloneza ?
egonnowicz - Pon Gru 02, 2013 17:56

No właśnie nie mam pojęcia bo kupowałem silnik wyjęty już z auta ,a jest jakaś możliwość jak poznać jakiego mam kompa ?
MultecFSO - Pon Gru 02, 2013 18:17

MKC 103610 i MKC 101610 to sterowniki z Poloneza.
egonnowicz - Pon Gru 02, 2013 18:45

Jutro sprawdzę i napiszę co i jak .
Macfly - Wto Mar 04, 2014 14:48

Bardzo przepraszam za ponad roczny odkop ale dla potomnych może się przydać . Istniały Poldki 1.4 z immobilajzerem tylko w bardzo małych ilościach . Przez jakiś czas posiadał takiego Mój znajomy . Tu na filmiku widać jak działał w Poldkach 1.4 immobilajzer

http://youtu.be/kRAePfg74is?t=1m19s

AndrewS - Wto Mar 04, 2014 21:22

a jaki mamy dowód że uklad immo jest zaimplementowany w fabryczne ECU ??
przecież może być to dodatkowy oddzielny układ

Macfly - Wto Mar 04, 2014 21:48

Nie wiem nie był rozbierany ten samochód . Wiem że Fabrycznie posiadał immo jak to było zrobione nie wiem ale info że 1.4 nie było z immo było trochę błędne ;) Nie będę rozwodził się na ten temat bo znajomy już nie posiada tego auta poszło do Warszawy i nie ma jak sprawdzić cóż można to potraktować bardziej jako taką ciekawostkę :wink:
MultecFSO - Sob Mar 08, 2014 02:15

Macfly napisał/a:
Nie wiem nie był rozbierany ten samochód . Wiem że Fabrycznie posiadał immo jak to było zrobione nie wiem ale info że 1.4 nie było z immo było trochę błędne ;) Nie będę rozwodził się na ten temat bo znajomy już nie posiada tego auta poszło do Warszawy i nie ma jak sprawdzić cóż można to potraktować bardziej jako taką ciekawostkę :wink:

W Polonezie nie było immobilisera związanego bezpośrednio ze sterownikiem, a o to się rozchodzi. A to że dilerzy dokładali na własną rękę wynalazki odcinające pompę itp. to żadna nowość. :wink: