|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Land Rover (Freelander, Range Rover itp.) - [Freelander] Frelek z homologacją ciężarową (VAT-1)
Boleslav - Pon Gru 02, 2013 08:48 Temat postu: [Freelander] Frelek z homologacją ciężarową (VAT-1) Witam.
W anglii sporo jest frelków w wersji VAN czyli tak jak w PL rząd siedzeń, krata i paka.
W polsce się nie spotkałem z ciężarową wersją w ogłoszeniach. Jak to jest z ciężarowymi Frelami w PL?
I jak wygląda techniczna strona "odciężarowienia" takiej wersji spowrotem na osobową?
Czy 5d też występują z blachą zamiast okien? widziałem głównie 3d i tylko jeden 5d..
win32 - Pon Gru 02, 2013 11:00
Technicznie to wygląda tak że wnętrze ma inne tapicerki
Są dwie kraty , podłoga jest płaska i ma więcej mocowań do ładunku
Sama podłoga jest kładziona na fabryczną jako dodatkowa.
Krata przedziału ma swoje dodatkowe mocowania do podłogi i do słupków "B"
Boleslav - Pon Gru 02, 2013 15:33
Ok, a jak wygląda kwestia przerobienia na wersję osobową? Domyslam się, że przełożenie hardtop'a nie jest problemem ale co z tylnymi bocznymi oknami w nadwoziu? Czy za słupkiem B jest otwór zaślepiony czy jest to cały element z blachy i trzeba by go wycinać (jak w dostawczakach-busach) żeby wstawić szybę?
Tapicerki i podłoga to zapewne plug&play się wymienia. A jak wygląda kwestia szyby w tylnych drzwiach - opuszczana jak w osobowych??
No i co z wersjami 5-drzwiowymi - były takie fabryczne Vany?
TO JEST W PRAWDZIE NOWY FRELEK ale widziałem kiedyś ogłoszenie ze starym, przedliftowym nawet chyba 5d vanem - klepali coś takiego czy to wesoła twórczość?
Osobna kwestia to rejestracja - czy w PL jest problem zarejestrować takiego "blaszanego" Frelka jako ciężarowy?
|
|