|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [620Si] Problem z odpaleniem
pawel_hajduk - Czw Gru 12, 2013 15:16 Temat postu: [620Si] Problem z odpaleniem Witam,
Po dlugim postoju mojego Rover-ka (2 miesiące) mam problem z odpalaniem, strasznie dlugo kreci zanim odpali.
Sytuacja wygląda tak, że jak chce go odpalić to muszę tak długo kręcić aż ponownie zapali się kontrolka pompy. Dodam, że przedtem nie miałem najmniejszych problemów.
Akumulator w pełni naładowany, przemierzyłem ładowanie i wszystko jest ok.
Proszę o jakieś pomysły
KRYS - Czw Gru 12, 2013 18:13
pawel_hajduk napisał/a: | kontrolka pompy |
Gdzie to jest? i jak wygląda?
pawel_hajduk - Czw Gru 12, 2013 19:05
Mój błąd, przepraszam kontrolka check engine.
KRYS - Pią Gru 13, 2013 19:21
jak check się swieci to masz jakis błąd.
Jak się zapali to sprawdz błędy i będziesz wiedział co padlo.
Jak auto nie pali to albo brak sikry albo paliwa.
Sprawdz po kolei swiece czy mają iskre.
Pózniej czy podaje paliwo
roberthj1 - Nie Gru 15, 2013 08:49
Podepnę się pod temat bo problem podobny tylko silnik inny. Rover z silnikiem 2.0 benzyna plus gaz (F20A8). Problem polega na tym że kiedy odpalam, silnik próbuje zaskoczyć słychać kilka " pyrpyrpyr" i koniec jakby odcinało paliwo albo go zalewało można kręcić do woli i nie odpali .Kiedy odczekam kilka minut znowu "pyrpyr" i znowu nic. Na początku robił tak gdy był ciepły więc wymieniłem czujnik temperatury silnika przy tym od razu kopułkę przewody i świece. nie pomogło i zaczęło się pogarszać przestał odpalać kiedy był zimny oraz przestał jeździć na benzynie. Zaprowadziłem auto do mechanika wymienił pompę paliwa filtr paliwa i przeczyścił wtryski. Odpalał normalnie przez 2 dni, dziś problem od nowa odpalam silnik zimny "pyrpyrpyr i koniec. Wydałem już 800zł a auto nadal popsute. Pomocy.
carlo - Pon Gru 23, 2013 13:58
Proponuję wybłyskać błędy
j-a_r-o - Nie Sty 05, 2014 22:00
Podłącz komputer, skasuj błędy. Jak sytuacja będzie się powtarzać, na 99% pompa wtryskowa do regeneracji.
BlackD - Pon Sty 06, 2014 17:49
Kolego jaro to nie diesel tylko pb. Na krótko go zapal.Zobacz czy przacuje pompa paliwa w zbiorniku,odkręć filtr powietrza niech jeden kręci a ty powoli plaka w dolot i zaskoczy.
carlo - Wto Sty 07, 2014 13:03
Zobacz ten temat może to coś da http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=81824
|
|