Zobacz temat - [214Si 1.4 16V] kolektor ssący do wymiany czy coś inne ??

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214Si 1.4 16V] kolektor ssący do wymiany czy coś inne ??

Argos87 - Czw Gru 19, 2013 23:23
Temat postu: [214Si 1.4 16V] kolektor ssący do wymiany czy coś inne ??
Witam ponownie.Otóż mam kolejne do was pytanie. 2 dni temu wymieniałem głowicę w swoim autku widać różnice teraz sie ładnie zbiera ale problem polega na tym ze jak wrzucam mu biegi, wcisne sprzegło i obroty mu zamiast spadać rosną o jakies 0.5 i drugie pytanie byłem dzis u gazownika i chcialem ustawic sobie gaz ale nie ustawił bo jak mi pokazywał ruszył lekko kolektorem ssącym czy jak to sie tam nazywa (zaraz za silnikiem pod maską tu jak ta listwa wtrysków chyba) ruszył lekko reka do siebie to silnik jakby lekko opadł z mocy a znow jak lekko odchylil obroty same rosły jakby sam sobie gazu dodawał....... stwierdził ze albo uszczelka pod kolektorem albo mam za slabo przykręcony bo caly drży....... tak jakby gdzies sobie sam powietrza zasysał........ jakie mogą byc przyczyny?? prosze z gory o szybkie podpowiedzi
MultecFSO - Czw Gru 19, 2013 23:33

Przyczyny mogą być takie jak Ci mechanik powiedział. Dokręć lub zmień uszczelkę.
Argos87 - Czw Gru 19, 2013 23:37

na benzynie dobrze jeździ (no raz na jakis czas jakby szrpnął) ale na gazie jak gdzies przy skrzyzowaniu wcisne sprzegło gaśnie to moze byc od tego kolektora??
leszczu - Pią Gru 20, 2013 11:44

Argos87 napisał/a:
wcisne sprzegło gaśnie to moze byc od tego kolektora??

Tak.

kangaroo69 - Pią Gru 20, 2013 21:11

Jeśli na benzynie nie gaśnie a na gazie i owszem, to sam pomyśl - winna instalacja (gazownik ). Ale faktycznie, dokręć kolektor, bo może Ci i płyn uciekać z pod niego :neutral:
Argos87 - Pią Gru 20, 2013 22:58

kolektor dokręcony i nawet gazu nie regulowałem..... śmiga az miło :D byłem u gazownika i spalanie itp ok wiec tylko tankowac placic i jezdzic :D tylko szkoda ze placic trzeba :D