|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
![](images/print.gif) |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] czy warto robic uszczelke?
kamilosbos - Pon Gru 30, 2013 10:32 Temat postu: [R200] czy warto robic uszczelke? Witam
Posiadam rovera 200 w którym 2 lata temu zrobiłem uszczelkę pod głowicą. Jeżdziłem trochę aż znowu uszczelkę szlak trafił. Mimo że uszczelka padła jeżdżiłem tak z pół roku albo lepiej. Auto chodzi do tej pory. Powiedzcie mi czy warto robic to kolejny raz? Pozdrawiam
rudealis - Pon Gru 30, 2013 11:40
Zalezy w jakim stanie dol silnika,czy silnik bral olej?Jezeli glowica sie nadaje do planowania to mysle ze warto to zrobic,polecam wymienic szpilki to chyba jedna z wazniejszych rzeczy.
kamilosbos - Pon Gru 30, 2013 12:14
Coś tam brał ale nie dużo? Po zdjęciu da się ocenic jak silnik wygląda?
robsson78 - Pon Gru 30, 2013 16:24
Doświadczony mechanik na pewno oceni. Ze zdjęcia będzie trudno.
kamilosbos - Pon Gru 30, 2013 17:21
Nie chodzi mi o zdjęcie fotograficzne tylko po zdjęciu głowicy czy mechanik będzie w stanie to ocenic tak ?
Magdaa - Pon Gru 30, 2013 21:25
Ja od zakupu(od sierpnia) jeżdżę na nieszczelnej uszczelce, kto wie, ile czasu wcześniej jeździł poprzedni właściciel, ale systematycznie sprawdzam poziom oleju w silniku, ubytek jest niewielki, dolewam i jeżdżę dalej. Przegląd przeszedł normalnie, oczywiście nie obyło się bez komentarza o spoconym spodzie, ale rozmawiałam z tatą - mechanikiem i stwierdził, że nie ma potrzeby żeby już, teraz, zaraz zmieniać uszczelkę.
kamilosbos - Pon Gru 30, 2013 23:16
no tak tylko że w mojej 200 ciągle ubywa płyn wszstko co jest w zbiorniczku i nie działa ogrzewanie..
komoss - Pon Gru 30, 2013 23:23
Też wymieniałem już 3 razy uszczelke.teraz znowu się rozszczelnia i nie wymieniam już jej tylko kupuje mocniejszy silnik.teraz mam 1,4 taki jak ty
robsson78 - Wto Gru 31, 2013 11:37
kamilosbos napisał/a: | Nie chodzi mi o zdjęcie fotograficzne tylko po zdjęciu głowicy czy mechanik będzie w stanie to ocenic tak ? |
Domyśliłem się, tak tylko przekornie napisałem.
polofix - Wto Gru 31, 2013 12:00
kamilosbos napisał/a: | no tak tylko że w mojej 200 ciągle ubywa płyn wszstko co jest w zbiorniczku i nie działa ogrzewanie.. |
Może masz walniętą uszczelkę pod kolektorem ssącym?
BlackD - Sro Sty 01, 2014 10:24
Albo nagrzewnicę i po prostu płyn gdzieś ucieka.Jak ci uszczelkę wydmuchało to ciśnienie ci się powinno duże robić w zbiorniczku i węże wodne będą puchnąć.Dzieje się tak?
|
|