|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45 ]Zawor podcisnienia turbo - brzęczy
Gabi9407 - Pon Gru 30, 2013 21:15 Temat postu: [R45 ]Zawor podcisnienia turbo - brzęczy Witam od 2 miesięcy jestem szczęsliwym posiadaczem tego autka jednak ostatnio usłyszałem coś brzeczącego a konkretnie to:
http://allegro.pl/zawor-p...3789413794.html
gdy dodam gazu zaczyna brzęczeć i po jakimś czasie się wyłącza... Czytałem że jest to efekt porządany jednak mam wrażenie że wcześniej takie coś nie miało miejscia... tzn słychać było kiedy się włączał wyłączał jednak nie było tego tak słychać (przynajmniej tak mi się wydaje) jestem przewrażliwiony na takie coś i słyszę to wewnątrz gdy staje na światłach ale to jest cichuteńki dźwięk.
Prosze o szybką odpowiedź gdyż jutro szykuje mi się długa trasa i nie wiem czy może to mieć jakieś skutki.
yogibear - Nie Sty 12, 2014 09:45
Witam,
Sprawdź czy na pewno to ten zawór brzęczy u Ciebie czy nie jest to potencjometr gazu.
Temat związany z moim problemem.
bizon - Nie Sty 12, 2014 09:50
yogibear, dales linka do postu w ktorym nie ma zadnej podpowiedzi
Remigiusz - Nie Sty 12, 2014 14:06
To nie żaden zawór turba, handlarze na allegro coraz mniej pojęcia mają co sprzedają.
Jest to zawór egr, wystarczy go odpiąć i będzie spokój. Bez egr lub zaworu nic się nie dzieje i mniej szkody to robi niż z , bo mniej kolektor brudzi.
bizon - Nie Sty 12, 2014 21:23
Remigiusz napisał/a: | To nie żaden zawór turba, handlarze na allegro coraz mniej pojęcia mają co sprzedają. |
przeciez nie pisze w aukcji zawor turba a zawor podcisnienia a to sie zgadza. steruje podcisnieniem do egr
|
|