|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Nasze auta - Smoku-mój pierwszy samochód :)
TheKOktajl - Sro Sty 08, 2014 21:41 Temat postu: Smoku-mój pierwszy samochód :) Witam,przedstawiam moją bestie. Mam go dopiero kilka dni i jestem z niego zadowolona. Wiadomo że czeka mnie dużo pracy przy nim, musze zainwestować i doprowadzić hamulce do ładu, bo wciskając do końca dopiero zaczynają hamować i drążek skrzyni biegów bo ma luzy:) Planuję zrobić go unikatowego jakaś spora naklejka na bok,ewentualnie na maske;p Felgi i kolor są dla mnie mega Osiągi mało mnie interesują, uwielbiam tunning wizualny polecacie coś ? gdzie można dostać np orginalny znaczek mg na przód bo poprzedniemu właścicielu gdzieś znikł .
Jechałam po niego ponad 300 km,prawko mam od 2 miesiecy i jezdziłam tylko po coś jak rodzice chcieli i to mało Wracajac ja musiałam prowadzić samochód to był dla mnie chrzest bojowy
Pawkaz - Sro Sty 08, 2014 21:47
Zatem czekam na rozwój sytuacji.Powodzenia za.równo jeśli chodzi o sprawność hebli, jak i wyglądu.
Co tam żółtego masz na siedzeniu kierowcy ?
Brt - Sro Sty 08, 2014 21:53
Witamy i niech się kółka krecą
A to z fotela zdejmij natentychmiast
TheKOktajl - Sro Sty 08, 2014 22:05
Hmm to po właścicielu zostawił kamizelkę odblaskową a ja muszę kupić sobie pokrowiec na fotel najlepiej niebieski
Brt - Sro Sty 08, 2014 22:20
proszę Cię ... żadnych pokrowców ... ... fotele z ZR najlepiej wyglądają, mają sens i działają jak mają działać tylko wtedy, gdy nie mają nic na sobie
TheKOktajl - Sro Sty 08, 2014 22:24
hmm tylko jest troche styrany dlatego też tak i o dziwo tylko kierowcy reszta jakby idealna. Ktoś się dużo wiercił
Brt - Sro Sty 08, 2014 23:06
Pomyśl o obszyciu u dobrego tapicera albo poszperaj za jakimiś fotelami z anglika ... zazwyczaj wtedy lewy (pasażera) jest w dobrym stanie
leszczu - Czw Sty 09, 2014 10:48
Nowy znaczek na grill możesz nabyć na allegro. Tylko, że jest dość drogi.
Harry - Czw Sty 09, 2014 11:20
tuning wizualny i pokrowce to dobrze nie brzmi. Kup sobie używane oryginalne poszycie fotela i przełóż
jesteś z łodzi z tego co widzę. Wpadnij kiedyś na spot to CI powiemy co i jak
Jeżeli chcesz cęsci do MG to jedź na szrot w ksawerowie Łódzka 172 coś takiego .
Szrot jest przy trasie na pabianice
TheKOktajl - Czw Sty 09, 2014 12:41
Dzieki wam no na pewno wpadnę hmm a co powiecie na temat tej serii auta? co najcześciej psuje sie w tym modelu. Moi rodzice mają Rovera 400 co jak co psują sie niewielkie rzeczy a silnik pomimo 15 lat chodzi bez problemu. A jak z tym modelem?
tuners - Czw Sty 09, 2014 15:27
Podstawowy problem to HGF - uszczelka pod głowicą
Praktycznie nieunikniony element serii k
Daj mu się spokojnie zagrzać na zimnym i przed zgaszeniem niech się trochę ostudzi to wydłuży czas do zrobienia uszczelki
I dobry olej + częstrze wymiany
TheKOktajl - Czw Sty 09, 2014 18:49
A co powiecie na hamulce ? czy to bedzie duży koszt. Napisałam na początku że zaczynają hamować dopiero przy mocnym wciśnięciu oczywiście do końca. Domyślam się że, Rovery mają chyba taką ceche,bo jezdziłam wiadomo na suzuki,punto(lekko i prawie stają w miejscu) i roverem 400 i zauważyłam że są to hamulce konkretne trzeba wcisnąć,ale mój samochód jeszcze bardziej a dziwi mnie to bo jest to mniejszy samochód od 400 i powinien szybciej hamować.
Jadę niedługo do mechanika,ale tak was pytam żeby orientacyjnie wiedzieć.
j0zek - Czw Sty 09, 2014 20:34
Sprawdź poziom płynu hamulcowego - może jest niski i pedał hamulca później reaguje.
Też tak miałem, że musiałem do samego końca wcisnąć, żeby zahamować, a dodatkowo przy kręceniu wysokich obrotów na 2-3 biegu zapalała sie kontrolka ręcznego.
Brt - Czw Sty 09, 2014 21:03
standardowe hamulce w r200 szału nie robią nawet w dobrym wydaniu ... jak już masz coś z nimi robić, to może poszukaj jarzm, zacisków tarcz i klocków od wersji 1.8 VVC ... tam jest średnica tarcz 282mm i skutecznośc hamowania wyższa. Tyle, że minimum wtedy to felga 15 cali. Ale warto ... albo kup standardowej wielkosci tarcze i klocki, ale w jakiejś dobrej konfiguracji ...
TheKOktajl - Czw Sty 09, 2014 21:26
z tego co mi wiadomo, mam 16 cali, ale może są starte klocki, ma okolo 200 tys km,więc całkiem możliwe. Z tym płynem sprawdze,fajnie by było jakby to było to
Harry - Czw Sty 09, 2014 21:36
klocki tarcze, bebny, szczeki do wymiany i płyn
DENIZOTAC - Pią Sty 17, 2014 10:11
Samochodzik Luxsio
Kup klocki ATE + Tarcze ATE a jeśli drogo możesz kupić np Brembo + klocki ATE hamują bardzo dobrze klocki ATE są bardzo dobre poczytaj tarcze też ale z Tarczami + klocki wychodzi duża suma
Ja sobie sprawiłem Zestaw Klocki ATE + tarcze Brembo i hamują rewelacja nawet na przeglądzie gostek powiedział że rzadko spotykana tak skuteczność Z tarczami ATE była by jeszcze lepsz skuteczność ale to już sporo wyższy koszt
Tył masz bębenki ? Ja też właśnie będę musiał wymieniać za jakiś czas bo tył słaby na testach wypadł a nie wymieniałem od kupna .
Kupię też zestaw szczęk ATE 139zł za pobraniem wychodzi komplecik na dwie strony 9 tylna oś
TheKOktajl - Wto Lut 25, 2014 14:21
Smoku sprawuje się na razie okej . Martwi mnie ubywanie płynu chłodniczego,czytałam i wiem że mogą być to objawy HGF,ale czy są jeszcze jakieś konkretne sygnały że chodzi o tą uszczelkę?. Samochód pracuje elegancko. Jeżdzę małe dystansy. Co o tym sądzicie?
A tu smoku widać jak lubi jak mu się robi zdjęcia
Zrobiłam zdjęcie pod maską może coś zauważycie.
pelson91 - Wto Lut 25, 2014 14:42
z takiej odległości ciężko ocenić wygląd zbiorniczka wyrównawczego i przydałoby się rzucić okiem na bagnet
TheKOktajl - Wto Lut 25, 2014 14:53
Olej wydaje się w porządku. Po kupnie był wymieniany. Mechanik nic mi nie mówił że coś nie tak,ale obserwuje go,bo różnie to bywa.
Harry - Wto Lut 25, 2014 16:02
moze być HGF tak jak ja miałem. Płyn nie miesział się z olejem, ale wypływał na zewnątrz. Spr. jeszcze uszczelkę pod kolektorem ssącym
toksyn - Wto Lut 25, 2014 17:13
Harry napisał/a: | moze być HGF tak jak ja miałem. Płyn nie miesział się z olejem, ale wypływał na zewnątrz. Spr. jeszcze uszczelkę pod kolektorem ssącym |
weź mnie nie strasz bo ja też ostatnio dolewałem, literek na 10tys km
Przecież to nie koniecznie HGF, pewnie się gdzieś poci i tyle, jak innych objawów nie ma. a wszyscy tu na forum ciągle tylko HGF HGF HGF
poczytaj o tym całym HGF, zobacz czy masz jeszcze jakieś objawy i posprawdzaj, nie ma się czego bać
TheKOktajl - Wto Lut 25, 2014 17:32
Toksyn, ja też mam nadzieje że się poci,mało jezdze nim max dziennie 15 km. Innych nie widze objawów. Chodzi równo, nie dzieje sie z nim nic dziwnego.
Victor1989 - Wto Lut 25, 2014 18:07
TheKOktajl,
To może na noc rzuć po auto jakąś tekturę
Zobaczysz rano czy nakapało,
-może wąż dziurawy,
-może chłodnica skorodowała (ja tak miałem)
Myślę, że to na początek będzie dobry pomysł
TheKOktajl - Sro Mar 12, 2014 21:39
Z nudów mój rysunek. Okazało się że nic nie kapie,ale z chłodnicy też nie ubywa teraz wiec jestem zadowolona. Poszukiwanie foteli ciąg dalszy bo teraz najbardziej mi na tym zależy
Kamel - Sro Mar 12, 2014 21:51
Odkręć korek od wlewu oleju, jeżeli będzie pod spodem taka biała maź, to niestety będzie to hgf, parujący płyn chłodniczy zostawia taką breje na spodzie korka, przerabiałem to miesiąc temu.
A poza tym, super furka, niech się dobrze spisuje
toksyn - Sro Mar 12, 2014 22:31
Kamel napisał/a: | Odkręć korek od wlewu oleju, jeżeli będzie pod spodem taka biała maź, to niestety będzie to hgf, parujący płyn chłodniczy zostawia taką breje na spodzie korka, przerabiałem to miesiąc temu.
A poza tym, super furka, niech się dobrze spisuje |
Jeżeli mowa o nagarze to zbiera się on także przez jeżdżenie krótkich odcinków
bociannielot - Czw Mar 13, 2014 09:58
cwaniak napisał/a: | Jeżeli mowa o nagarze to zbiera się on także przez jeżdżenie krótkich odcinków | dokładnie
TheKOktajl - Sob Maj 31, 2014 20:06
Byłam na zlocie w Łodzi oglądali mój samochód, hgf był robiony, jedyne co zauwazyłam to mi leci płyn ale od spryskiwaczy,wiec to sie zrobi,malutka usterka. Wspominali że może bedzie do zrobienia uszczelka kolektora ssącego. Tak małe odcinki jeżdze,więc też tak może być
[ Dodano: Wto Maj 27, 2014 20:37 ]
No a to zdjęcia mojego smoka powoli sie zmienia
[ Dodano: Sob Maj 31, 2014 21:06 ]
No coś co sama robiłam i projekt i wykrojnik.pasery itp drukowane i lakierowane. Miał być laminat ale nie chciałam żeby za bardzo sie swiecił,bo miał być wtopiony. Efekt chyba udany.
pelson91 - Sob Maj 31, 2014 21:00
noooo nie. ten malunek na masce psuje cały efekt
damiwr - Sob Maj 31, 2014 21:07
TheKOktajl, A mi się ..... i tu dopiero jak zobaczę zdjęcie które jest od góry jak by ktoś patrzył na maskę.
Teraz nie do oceny.
Ale widać jedno i to bardzo, wkładasz czas w auto. POWODZENIA.
TheKOktajl - Sob Maj 31, 2014 21:14
Po zobaczeniu tego nie widziałam siebie w lepszym nastroju. Efekt na żywo robi wrażenie. Każdy ma inny gust,ale spoko za opinie
damiwr jutro postaram sie się coś zrobić
Markzo - Sob Maj 31, 2014 22:02
śmiszne to moim zdaniem wieś trochę. Końcówka wydechu też ni w 5 ni w 9
TheKOktajl - Wto Sty 13, 2015 21:11
taka tam moja mała zabawa w photoshopie
NoPE - Wto Sty 13, 2015 22:51
Fotka zacna ale popraw ją proszę, bo gafa w lustrzanym odbiciu!!
Jak dla mnie nr 1 na kalendarz. Popraw mirror i chcę kopię!
Harry - Wto Sty 13, 2015 22:58
bezz odbicia lepsze
TheKOktajl - Sro Sty 14, 2015 12:46
Proszę bez odbicia i z odbiciem
bociannielot - Sro Sty 14, 2015 12:48
TheKOktajl, lepiej, moze z odbiciem by źle nie bylo jakby bylo bez przesunięcia
slax - Sro Sty 14, 2015 13:22
Odbicie w asfalcie, i to suchym?
bociannielot - Sro Sty 14, 2015 13:32
slax, w nfs underground znaczy nie grałes
NoPE - Sro Sty 14, 2015 15:53
Odbicie zbyt przesunięte w lewo i nie pod kątem. Musi być równoległe.
Bez odbicia za dużo cienia i złudzenie wiszenia w powietrzu. Mniej cienia pod przednią felgą.
Harry - Sro Sty 14, 2015 20:43
odbicie zle zrobione
j0zek - Sro Sty 14, 2015 22:23
Ja bym jeszcze usunął ten obrazek z maski bo w tym ujęciu wygląda trochę jak wielki kleks
TheKOktajl - Sro Sty 14, 2015 22:41
Boszz , nie usunę naklejki bo tym charakteryzuje się mój samochód.Robiłam sobie zdjęcie pod swoje wymagania, nie muszę nic poprawiać. Z lustrem mi nie wyszło bo jak napisałam bawiłam się poprostu. Ktoś może lepszy zrobić nic mi do tego, pozdro
Harry - Czw Sty 15, 2015 20:30
nie obrażaj się . wrzuciłaś zdjęcia więc je oceniamy. Piszemy co można poprawić, żeby lepiej to wyglądało
TheKOktajl - Pon Sty 19, 2015 10:55
Harry o twoje się nie obrażam tylko raczej to co inni napisali Każda praca graficzna odrazu nie jest idealna, zawsze są poprawki coś o tym wiem jak miałam praktyki.
_markos - Pon Sty 19, 2015 11:31
Ja to bym przede wszystkim zrobił to zdjęcie od nowa, chyba, że to surówka z aparatu jest taka, że 90% zdjecia to czerń Tak, mam dobrze ustawiony monitor, to zdjęcie jest w 90% czarne Rozumiem, że ciemna noc i taka wizja, ale tu na serio nic nie widać.
No i bohomaza z maski bym się pozbył, nie ma to jak młodzieńcze zapędy, na szczęście kiedyś się z tego wyrasta To nie bohomazy "robią" samochód, tylko dobre koło z czystymi oponami i ewentualnie gleba Dopiero potem smakowite dodatki, ale niekoniecznie w postaci smoków
j0zek - Pon Sty 19, 2015 13:58
Może masz standardowy monitor i zalezy jak patrzysz to taki kolor.
Na matrycach IPS obojętnie pod jakim kontem patrzysz obraz jest taki sam.
Tutaj jest ciemno, ale auto widać i jest ok.
_markos - Pon Sty 19, 2015 14:43
Mam poprawnie skalibrowany HP ZR2440w, cośtam na nim widać...
TheKOktajl - Pon Sty 19, 2015 17:33
Nie widziałeś na żywo a uważasz że bohomaz.. To jest własnie podejście,którego nie cierpię. Kogo co obchodzi co ma na masce. Do mnie już jakaś osoba napisała żebym też coś zaprojektowała jemu. Ja nie cierpie gleby..ale jakoś nie mówie wszystkim którzy mają że weź gleba itp. A jeśli chodzi o tło to jest z innego zdjecia i samochód jest z innego, tak jest wtopiony że wy tego nie widzicie xd>?
Markzo - Pon Sty 19, 2015 18:26
rob jak uwazasz, tez mi sie ten smoku nie widzi
_markos - Pon Sty 19, 2015 18:44
Czego konkretnie nie cierpisz? Tego, że komuś może się nie spodobać coś, co robisz ze swoim samochodem? Przecież nikt Ci tutaj niczego nie może nakazać i nawet nie taki jest sens rób co tylko Ci się podoba. To Twój samochód i tylko i wyłącznie Ty decydujesz co z nim zrobić. Nie zmienia to faktu, że jednemu będzie się to podobać i poprosi o projekt, a inny stwierdzi, że oszpeciłaś samochód. Ja jestem ten drugi i chyba mi wolno, tak samo jak innemu wolno się rozwodzić nad pięknem tej grafiki. Któraś strona jest bardziej uprzywilejowana?
A smok.. No cóż.. Mi się kojarzy wyłącznie z kiepskim studio tatuażu, które zrobiło po raz setny smoka na łydce kolesia, który nie miał żadnego pomysłu na indywidualny tatuaż, więc wybrał wzór z 27 strony katalogu.. No ale ja to ja, a ja nie lubię na samochodach tego typu grafik. I nie ma znaczenia jaki to samochód, smok jest po prostu zawsze słaby. Mogę tak myśleć i wyrażać swoje zdanie?
Także ten tego.. Rób dalej co zapragniesz, bo to Tobie ma się podobać. Nikomu więcej nie musi Tylko nie ekscytuj się tak jak coś się komuś nie spodoba, bo to nie ma sensu. Nie podoba się? Trudno, robisz dalej.
TheKOktajl - Pon Sty 19, 2015 19:25
napisałam kilka postów wcześniej,że każdemu podoba się co innego to,ale skoro robie zdjecie ze swoim autem to dlaczego mam usuwać smoka? Tego nie rozumiem. Smok jest bo duzo pali z moją nogą po prostu xd. Myslałam też nad silnikiem na masce np. Nie zrobiłam wiec też na pałę,bo takiego smoka identycznego jak sobie nie zamówisz nigdzie w sklepie nie dostaniesz Pozdrawiam
pelson91 - Pon Sty 19, 2015 19:59
TheKOktajl, dla przeciętnego Kowalskiego, w tym dla mnie, każdy inny smok niewiele się będzie różnił od innych, czy to tych z katalogu tatuażów czy z dalekowschodnich bajek Jestem fanem ulepszeń, upiększeń ze smakiem, tutaj niestety go nie ma, a szkoda, bo ZR to bardzo efektowne auto.
bociannielot - Wto Sty 20, 2015 08:14
pelson91 napisał/a: | a szkoda, bo ZR to bardzo efektowne auto. | no i właśnie niektórzy na siłę prubują dodac mu tej efektowności takim np smokiem a moim zdaniem nie tędy droga
TheKOktajl - Wto Sty 20, 2015 10:12
Ja nie będę ulegać stereotypom i waszym opinia. Zaakceptujcie że mam smoka tzn to ja TheKOKtajl. Pozdrawiam
kzrr - Wto Sty 20, 2015 13:22
Ja np: osobiście nie lubię żadnego rodzaju mangi czy anime ani właśnie takiego typu wzorów, ale to tylko moja opinia. Jeśli Tobie się podoba to spoko, pamiętaj jednak że z pewnością auto z takim wzorem jest inaczej odbierane przez innych użytkowników dróg.
-_Zielarz_- - Wto Sty 20, 2015 13:45
Witam !
Oj żebym ja miał takie zmartwienie na lakierze jak ten smok to bym brał w ciemno , a tak wylazło mi parę rudych smoków przy tylnych nadkolach
Hehe - o gustach się nie dyskutuje jak to mówią. Auto dalej wygląda spoko, choć ja osobiście nigdy bym swojemu czegoś takiego nie zrobił.
Mnie razi w ogóle nadmiar bezrefleksyjnego (patrz - bez gustu) "upiększania" jak choćby wstawiania drewna (imitacji) czy chromów dla samego wstawienia, a wygląda to czasem jak amerykańska choinka lub jakaś baba na odpuście A już niektóre lampy zwłaszcza na tył jak widzę, to jak bym zobaczył coś takiego u siebie to bym wrócił po młotek i sam je rozwalił
Zmierzam do tego, że akurat ten smok, choć oczojebny i zupełnie nie zgodny z moim podejściem co do wyglądu auta, nadaje mu oryginalności, charakteru i jeśli nie rozmnoży się, to jakoś daje radę
Pozdrawiam
|
|