Zobacz temat - [R200] Co należy wymienić z komputerem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Co należy wymienić z komputerem

Gajos01 - Sob Lut 08, 2014 15:29
Temat postu: [R200] Co należy wymienić z komputerem
Dzień Dobry :)
Mam możliwość kupienia od kolegi z tego forum, komputer z dodatkowymi gadżetami.
Moje pytanie, co tak na prawdę potrzebuję wymienić w aucie, przy wymianie komputera, żebym nie musiał nic programować.. Po prostu wkładam i jadę.
Immobiliser znajduje się w kluczyku, czy w pilocie? Pytam, bo na allegro do kompa dodają kluczyki, korki paliwa, wkładki zamków

Kompa muszę wymienić iż, ponieważ, wysypał mi się mapsensor.
Proszę o łopatologiczne wyjaśnienie, bo od szukajki forumowej, jak i google już mnie paluszki bolą :cry:

Rover 200 99r 1.4 16v 103km
Oznaczenia mojego komputera: MKC104022 4086 GE0089 i moje pytanie do tych oznaczeń, czy wszystkie cyfry muszą być takie same przy kupnie innego, czy muszę patrzeć tylko na MKC104022

Adrian - Sob Lut 08, 2014 16:57

Gajos01 napisał/a:
co tak na prawdę potrzebuję wymienić w aucie, przy wymianie komputera, żebym nie musiał nic programować.
Komp + centralka immo+ piloty. Jesteś z Wawy - jesteś w dobrej sytuacji. W okolicy masz Britishcars. Jedziesz z kompem do Mariusza na Testbooka T4 i załatwiasz za parę złotych sprawę. Wtedy piloty i centralka są nie potrzebne. W ogóle to najpierw bym tam podjechał i sprawdził, czy to na pewno mapsensor. ;)
sTERYD - Sob Lut 08, 2014 21:52

Szukanie nie boli. Zamykam!