Zobacz temat - spidi23 - R75 2.0 V6

Forum Klubu ROVERki.pl

Nasze auta - spidi23 - R75 2.0 V6

spidi23 - Sro Lut 12, 2014 03:09
Temat postu: spidi23 - R75 2.0 V6
Witam!

Co prawda, ze sporym opóźnieniem, ale chciałem Wam zaprezentować mojego R.

Roverek wyprodukowany został w 2000r, kupiłem go od znajomego starszego Pana, za zachodnią granicą w grudniu 2011r. Przebiegu i stanu technicznego byłem pewien, więc autko kupiłem w zasadzie "w ciemno".

Do Polski przyjechało w kwietniu 2012r, wtedy też zaszła pierwsza modyfikacja - GAZ :mrgreen:

Potem poszło gładko: naprawa VIS, chwilę później wymiana wahaczy przednich, następnie czujnika położenia wałka rozrządu, oleju w skrzyni, a tydzień temu regeneracja pompy wspomagania.

Aktualnie jest, a nie było:
- wyciemnione wszystkie szyby(tył - max, przód - przydymione, niestety tył muszę mieć maksymalnie ściemniony, a na przód aż tak ciemnej folii nie chciałem
-aktywowane zamykanie po ruszeniu
-aktywowane całkowite otwieranie po jednorazowym przyciśnięciu przycisku pilota
-aktywowane domykanie szyb z kluczyka
-soft skandynawski (aktualnie DRL w długich)
-najnowsze programy automatycznej skrzyni biegów i silnika
-stożkowy filtr powietrza
-środek w LED (ciepły biały - lampki w podsufitce + nogi + bagażnik)
-spryskiwacze lamp przednich
-inne radio(gdyż Symphony nie gra, tak jak bym chciał)
-tona uchwytów na telefony, tablety nawigacje i inne :)
-zasilanie 5v z USB w podłokietniku, które będzie również na dniach pełniło role zasilania rejestratora.
-oraz rzecz podstawowa CBRadio: Uniden 520 + Lemm AT 106
-wgniecenie na drzwiach kierowcy zrobione przez innego kierowce, który chyba nas nie lubi :evil:

Na poniższych zdjęciach, zobaczycie go na zimówkach, gdyż dopiero teraz znalazłem chwile nocy na ogarnięcie sesji. Oczywiście, do kompletu są letnie '17, ale zdjęcia na nich będą, dopiero jak zrobi się "letnio" :)

Proszę o komentowanie, pozytywne jak i krytyczne :wink:

Przepraszam, że autko nie idealnie czyste, ale akurat padał deszcz :oops:

Dodatkowo doszedł nowy letni komplet. Felgi 17'', które fakt, że trzeba było zregenerować, ale efekt wg mnie warty poświęconej pracy. Opony to Barum Bravuris 3HM 205/50/17

rafalmis1 - Sro Lut 12, 2014 04:48

Co do stozka. To nie wiem czy tak było u mnie, nie wiem czy, to zależy od stozka, jego budowy, wielkości i tak dalej. Ale u mnie nie bardzo w automacie bbyło słychać. Ponieważ najlepiej brzmi w zakresie 3-4.5 tyś. obrotów, a automat w trakcie użycia pedału w podłogę, wrzuca jak najniższy bieg i jak pewnie zauważyłeś obroty które podaje wyżej są pod obciążeniem prawie nie dostępne :mrgreen:

[ Dodano: Sro Lut 12, 2014 04:48 ]
Wahacze wymieniłeś tak szybko?? Nie powiem, ja też wymieniałem, tylko mam 3 razy tyle przebiegu. Vis w sumie też nie rozumie. Może ssą aż tak wadliwe. A pompa, to chyba z powodu nie używania :D

Bardzo interesuje mnie jak wyglądają przednie szyby z nutką czerni i bardzo chętnie sprawdzilbym się z twoim samochodem :mrgreen: może za tydzień w niedziele zrobimy w Rz spota?? Albo w tą niedziele??

spidi23 - Sro Lut 12, 2014 10:45

Hmmm... Stożek u mnie, akurat był z konieczności, ze względu na instalacje gazową. Póki co i tak idzie do przebudowania, gdyż caly czas ssie ciepłe powietrze.
Jeśli o dźwięk chodzi, ja akurat go słyszę :wink:

Na wahaczach najpierw padły tuleje przy bodajże 60000km, 5 tysięcy później - wewnętrzne sworznie.

VISY też coś koło 55-60tkm padły, potem był przestój, 80000 - czujnik położenia wałka, no i 92000 pompa, ponoć tak jej się podobało :roll:

rafalmis1, jeśli chodzi o spot, teraz już z mojej strony odpada, w sobotę wyjeżdżam z Polski, ale początkiem marca będę z powrotem, więc jakbyście coś organizowali, to poczekajcie parę dni na mnie :mrgreen:

Jeśli chodzi o przyciemnienie przodu, mnie więcej jego stopień widać na tym zdjęciu, porównując tło z widokiem przez szybę:

Generalnie jak w słoneczny dzień jak patrzysz pod kątem, wszystkie wydają się takie same, co bardzo fajnie wygląda, gdy patrzysz prostopadle, wtedy już widać różnice.

scareface - Sro Lut 12, 2014 21:55

Generalnie Roverek pięknie się prezentuje :) Czarne szyby to jest to co do tego samochodu i takiego koloru naprawdę pasuje :) Zdjęcia wyglądają profesjonalnie :)
spidi23 - Czw Lut 13, 2014 00:12

scareface napisał/a:
Zdjęcia wyglądają profesjonalnie

Dziękuję :mrgreen:

rafalmis1 - Czw Lut 13, 2014 01:12

W lampach masz HID-y czy tylko tak wychodzi na zdjęciach?? Za granicą nie miałeś problemów z powodu szyb??
spidi23 - Czw Lut 13, 2014 10:23

W lampach są najnormalniejsze postojówki led, tylko taka barwa wychodzi po zrobieniu zdjęcia w HDR.

Od 4 lat w każdym aucie mam wyciemnione i jeszcze ani razu nie darłem - za zachodnią granicą nie ma się co obawiać, bo nikt problemu nie zrobi i w zasadzie zrobić nie może, oczywiście nie mówimy tu o Słowacji, gdzie problem jest ze wszystkim... W Polsce jako tako nikt się nie czepia...
Jest tylko jedna prosta zasada: na światłach nie stawać szybę w szybę z radiowozem, nie powiem czasem się zdarza, ale dla świętego spokoju wole sobie zmienić pas i jest :ok:

MatiNitro - Czw Lut 13, 2014 19:10

spidi23, rafalmis1 miał zapewne na myśli żarówki w światłach mijania ;)
Mnie też ciekawią ;) Podświetlenie nóg świetny efekt :) choć ja jestem zwolennikiem białego zimnego :p

spidi23 - Czw Lut 13, 2014 21:06

MatiNitro, na zdjęciach świecą się tylko i wyłącznie postojówki, mam po prostu mocne diody włożone, dlatego jest taki efekt :wink:

Wcześniej było w zimnej bieli, lecz jednak jak dla mnie, ciepły biały bardziej pasuje do wnętrza.

MatiNitro - Czw Lut 13, 2014 21:27

spidi23, No tak, bo cały czas sobie przyswoić nie mogę, że zwykłe lampy miały postojówki w kloszu mijania ;) ja znowu uważam, że zimny jest bardziej jest "wyrazisty" dla R :D
spidi23 - Czw Lut 13, 2014 22:57

MatiNitro, właśnie, masz lampy, o których marzę :mrgreen:
Choć cały czas poluje na okazyjne ksenony, a jak nie znajdę, to chociaż soczewki, dlatego m.in. wylądowały u mnie spryski lamp :wink:

Odcień akurat kwestia gustu, pierwszy raz w życiu założyłem do auta biały ciepły i nie żałuję :smile:

damiwr - Czw Lut 13, 2014 23:07

spidi23 napisał/a:

nie tylko on :twisted: ale to nie moja zasługa :D

spidi23 - Czw Maj 29, 2014 02:11

damiwr napisał/a:
spidi23 napisał/a:

nie tylko on :twisted: ale to nie moja zasługa :D

damiwr, MatiNitro, nie lubię Was :mad: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: Czw Maj 29, 2014 03:11 ]
Chłopaki, doszło trochę zmian :wink:
Jako że, nie mogę mieć ksenonów, bo za drogie, to sobie wkłady na czarno wymalowałem :razz:
Przydymione tylne i przednie kierunki, czarny grill i pare innych pierdół, typu emblematy na dekielki.
Zakodowane przydymione długie, jako dzienne.
Z mechaniki świece, rozrząd, wszelkie płyny, nowe tarcze przód(MikodaGT) + tył (Textar) + klocki.
Teraz jeszcze pełna polerka i będzie cacy :mrgreen:

Zmiany na plus czy minus wg Was? :razz:

sknerko - Czw Maj 29, 2014 09:06

Chcesz soczewki to wyślij swoje lampy do tmc-mc.pl i zrobią albo do hidretrofit.pl (tych drugich znam tylko z forów innej marki). tmc-mc.pl przerabiało mi xenony z anglika na euro i polerowało, robota the best i do tego w jeden dzień gotowe. Nie jestem pewien czy jak by z nimi zagadać czy nie wstawili by soczewek od oryginalnych xenonów i wtedy dokupić zestaw HID z oprawkami jak fabryczne xenony i palniki tez jak fabryczne jedynie trzeba by opracować jakiś profi montaż przetwornic.

[ Dodano: Czw Maj 29, 2014 09:19 ]
http://hidretrofit.pl/sklep/hid-d2s/ tu masz zestaw pod oryginalna soczewkę xenon

[ Dodano: Czw Maj 29, 2014 10:06 ]
Moje xenony z przeróbką wyszły mnie 1200pln tu masz http://allegro.pl/xenony-...4267769908.html za tyle samo i ponoć europa czyli bez przeróbek cena jest moim zdaniem zaje.... khym.... khym....

rafalmis1 - Czw Maj 29, 2014 09:12

Rs Part. Byłbym ostrożny
sknerko - Czw Maj 29, 2014 09:38

Oczywiście ze byłbym ostrożny z ta firma ale jak klikniesz normalnie na allegro to zawsze mozesz oddać jako towar niezgodny z umową
rafalmis1 - Czw Maj 29, 2014 10:37

W sumie możesz. Na stronie jest napisane, ze import z Anglii, to skąd ma Europę??
sknerko - Czw Maj 29, 2014 11:08

Jakoś nie mogę dopatrzyć gdzie ma to na pisane, że z Anglii są, za to widzę dużymi literami EUROPEJSKIE więc powinny być jak trzeba.
spidi23 - Czw Maj 29, 2014 11:23

sknerko, o TMC, slyszalem i znam te linki, ale dziękuję :smile: Robilem taki myk w innym aucie. Tu się jeszcze zastanawiam, ale narazie zostanie jak jest, bo za dużo kasy włożyłem ostatnio w to auto :roll:

Jeśli rafalmis1, dobrze mi to kiedyś tłumaczyłeś, to te xenony od RS są europejskie, jest tam napis xenon technology.

pelson91 - Czw Maj 29, 2014 11:29

spidi23 napisał/a:
to te xenony od RS są europejskie, jest tam napis xenon technology.
a na angielskich nei ma xenon technology???
sknerko - Czw Maj 29, 2014 11:37

No ja mam angliki i napisu nie ma, ale najłatwiej rozpoznać po nalepce z tyłu na lampie kontynentalne maja napis EUROPE a angole UK
spidi23 - Czw Maj 29, 2014 11:42

Tak, tak, ale to trzeba byłoby mieć dostęp do lampy, lub wiarygodnego sprzedawce :smile:
rafalmis1 - Czw Maj 29, 2014 12:13

pelson91 napisał/a:
a na angielskich nei ma xenon technology???

u mnie na europejskiej lampie było
na angielskiej nie było

u sknerko, z tego co pamiętam, to też nie ma a miał angliki

[ Dodano: Czw Maj 29, 2014 13:11 ]
sknerko, proszę :P
Cytat:
Posiadamy bardzo dużó części, które nie są wystawione na aukcjach Allegro, ponieważ na wszystko brakuje czasu. Dzwoń, pisz a jeśli posiadamy interesującą Cię część wystawimy aukcję ze zdjęciami specjalnie dla Ciebie. Potrzebujesz silnik lub osprzęt do niego? Prawdopodobnie mamy go w swoim magazynie lub jesteśmy w stanie go sprowadzić w terminie 2-3 dni prosto z Anglii, specjalnie dla Ciebie.

[ Dodano: Czw Maj 29, 2014 13:13 ]
sknerko napisał/a:
EUROPEJSKIE

a u ciebie nie było ze Europa??
u pelson91, nie było, że Europa??

sam widzisz, przestawiają osłonę i myślą ze będzie. Pewnie tak sporo osób jeździ, nie mają świadomości jak powinny świecić lampy. Aż do pierwszego przeglądu, no chyba że u znajomego :mrgreen:

longer86 - Czw Maj 29, 2014 12:45

może na niektórych soczewkach nie ma że xenon tech. bo przecież występowały też zwykłe lampy soczewkowe bez xenonu prawda?
rafalmis1 - Czw Maj 29, 2014 12:46

longer86 napisał/a:
bez xenonu prawda?

podobno w końcowych rocznikach, czy coś takiego

sknerko - Czw Maj 29, 2014 13:22

rafalmis1 napisał/a:
a u ciebie nie było ze Europa??

Nie było, ja ustalałem z nim przez telefon że to Europa jest no i mnie oszukał.
rafalmis1 napisał/a:
podobno w końcowych rocznikach, czy coś takiego

Były soczewki bez xenonu praktycznie od początku produkcji tylko rzadko spotykane bo były za dopłatą. tak kiedyś wyczytałem.

spidi23 - Czw Maj 29, 2014 13:32

sknerko napisał/a:
Były soczewki bez xenonu praktycznie od początku produkcji tylko rzadko spotykane bo były za dopłatą. tak kiedyś wyczytałem.

Tak, poza tym ksenon od zwykłej soczewki przecież jest łatwo rozróżnić, chociażby samą budową.
Ja u nich kupowałem spryski i halogeny i z tymi ostatnimi też były nieścisłości.

damiwr - Czw Maj 29, 2014 14:16

Nie wiem ale może pomoże że ja mam Europę :) foto nr 4 :)

https://forum.roverki.eu/garage.php?mode=view_vehicle&CID=13599

spidi23 - Czw Maj 29, 2014 14:50

damiwr, jak dla mnie EU, no chyba, że rzeczywiście Angliki też miały ten XenonTechnology
sknerko - Czw Maj 29, 2014 14:55

Były tez angielskie z napisem "Xenon technology" to nie jest wyznacznik, jak szukałem swoich xenonów to widziałem angole i z napisem i bez i mało tego były angole z srebrnym środkiem lampy też.
pelson91 - Czw Maj 29, 2014 21:35

ja mam napis Xenon Technology, mam napis na kloszu E1 (chyba taki), a przesłona angielska z regulacją wyłącznie symetria<->asymetria angielska. :/ źle zrobiłem że tego nie zwróciłem. alle teraz już przepadło.
sknerko - Czw Maj 29, 2014 21:41

pelson91 wyślij do przeróbki 200pln i masz europe

[ Dodano: Czw Maj 29, 2014 22:41 ]
z polerowaniem

pelson91 - Czw Maj 29, 2014 21:56

sknerko, tak zrobię. tylko u mnie jeszcze regeneracja silniczka będzie chyba grana, bo INPA pokazuje błąd silniczka oprócz tego, a fizycznie jeszcze cały wkład lampy lata luźno niestety jednej.
sknerko - Pią Maj 30, 2014 06:57

wszystko naprawią i o ile dobrze pamietam rozmowe z nim to jakieś luźne lustro czy naprawa silniczka to za "frytki" robią.
spidi23 - Pon Cze 09, 2014 21:57

Uwaga, ogłaszam konkurs ZGADUJ ZGADULA :mrgreen:

Znajdź różnice, między stanem ostatnim, a aktualnym i nie mówię tu o naklejce na trojkątnej szybce :razz:

Zwycięzcy pogratuluje :mrgreen:

Sorki, za jakość, ale tylko telefon był pod ręką.

damiwr - Pon Cze 09, 2014 22:18

CB otwarty szyber ;] i tło fotki ;) i zaparkowany poprawnie :P
spidi23 - Pon Cze 09, 2014 22:22

Pudło :mrgreen:
Podpowiedź brzmi: 3 karteczki o roznych kolorach :smile:

damiwr napisał/a:
i zaparkowany poprawnie :P

Rzeczywiście, wcześniej nawet nie zauważyłem :grin:

SEGE - Wto Cze 10, 2014 10:41

Ciemne szyby już chyba były wcześniej ale z czym innym kojarzyć 3 karteczki? Fele chyba te same? Chromy są gdzie były. Więc? :D
spidi23 - Wto Cze 10, 2014 18:07

Podpowiedź nr 2, widać teraz dobrze zderzak BMW :wink:
MatiNitro - Wto Cze 10, 2014 18:14

spidi23, zabrali Ci dowód za ciemne szyby z przodu? Madnat 2xkarteczka + jedna za pokwitowanie dowodu? :D
spidi23 - Wto Cze 10, 2014 18:26

Nie zabrali :razz:

Dowod mam, 3 karteczki to mandat + 2 bloczki wplaty.
Darłem na miejscu, ladnie zeszlo. Niestety chwilę muszę tak pojeździć, bo ponoć od pół roku na mnie czatowali :mrgreen:
Jak minie "gorący" okres szybki wrócą, bo za ten efekt można zapłacić te 50zł, raz na 4 lata.

MatiNitro, zgodnie z obietnicą: gratuluje :smile:

Dla porównania jak to teraz wygląda:

Żeby była równowaga w naturze, jeden znika, drugi nadchodzi :lol:

MatiNitro - Wto Cze 10, 2014 18:28

spidi23, myślałem że Ci zabrali dowód, ale zrywanie i tak by było a do WK nie trzeba iść ;) i przeglądu nie musisz robić :)
spidi23 - Wto Mar 03, 2015 23:10

Ogarnąłem co i jak, zanim wyciemniłem szybki, także pierwsze co to proponowałem darcie :smile:

Denerwuje mnie teraz ta jasność w aucie :razz:

[ Dodano: Wto Mar 03, 2015 23:10 ]
Witam po dłuższej przerwie.

Od ostatniego postu dość sporo się zmieniło, technicznie in plus, wizualnie w sumie tez ;)

- ogarnięty temat gazu,
- comin'g &leavin'g lights,
- zmieniony czujnik wspomagania,
- ogarnięty i przerobiony dolot + airbox w zabudowie,
- wydech z e46 330CI,
- lampy XenonTechnology,
- całkowite wyczyszczenie wnętrza, plastiki jak nowe ;)

Foto poglądowe:

Więcej zdjęć niebawem, jak się pogoda ładniejsza i cieplejsza zrobi.

Pytanie, do właścicieli takowych lamp, nie były nigdy rozklejane, a parują, można to jakoś ogarnąć?

rafalmis1 - Sro Mar 04, 2015 03:49

Chętnie bym wyraził swą opinie na temat ostatnich prac, które miałem okazję zobaczyć, ale nie mogę, bo ubliże w ten sposób swój samochód :roll:
longer86 - Sro Mar 04, 2015 07:33

A masz z tyłu lamp zaślepki te gumowe? Jeśli takowe też przy xenonie występują.
szpynior - Sro Mar 04, 2015 10:33

spidi23, jak się sprawuje ten wydech ? W jaki sposób połączyłeś dwie rury dolotowe ?
spidi23 - Sro Mar 04, 2015 10:55

rafalmis1, dziękuję, choć nie musisz od razu swojemu ubliżać :mrgreen:

longer86, zaślepki są, wszystkie jakie mają być, lecz w tej co paruje bardziej, zaślepka ta jest nieoryginalna. Wczoraj z Rafałem wydumaliśmy jeszcze, że możliwe jest zawilgocenie ich podczas składowania.

szpynior, większość miała wydech taki jak myślisz, dwie rury na wyjściu i dwie na wejściu, niektóre wersje 330CI i bodajże 328 miały wydech troszkę inny, mianowicie 1 na wejściu i przepustnica na dwururce. Średnica rury wejściowej jest minimalnie większa niż naszej, dzięki czemu wystarczy ją włożyć i obspawać. Montaż na opasce. Tłumików tych jest bardzo mało, a na mniejszych szrotach nawet nie do znalezienia, ale jeśli juz sie uda, to warto :wink:
Z wydechu jestem bardzo zadowolony, jest cichy, nie pyrczy, nie buczy, jest z nierdzewki i wpłynął pozytywnie na górę obrotów.

Edit: ot różnica :smile:

longer86 - Sro Mar 04, 2015 13:49

to wyciagnij gumę, jeśli jest wilgoć to wyleci przy wyparuje przy włączonym świetle
spidi23 - Sro Mar 04, 2015 15:15

W sumie spróbować nie zaszkodzi, tyle, że lampa ksenonowa nie wytwarza takiej temperatury jak zwykła lampa halogenowa.
Jak nie pomoże, to na weekend je ściagne i zostawie na 2 dni przy kominku, odparują wtedy napewno :smile:

scareface - Czw Mar 05, 2015 19:59

spidi23, Po pierwsze
- Odwaliłeś kawał roboty z tego co opisujesz :)
Po drugie:
- nie mam ochoty gadać z Tobą za to, że też masz te piękne lampy :P
Po trzecie:
- jak mi parowały lampy w Hondzie to suszarką do włosów tak długo je grzałem z zewnątrz aż odparują a kiedy odparowały to jeszcze przez chwile dmuchałem suszarką od tyłu lampy w otwór od żarówki żeby pozbyć się tej wilgoci ze środka. Możesz też za 1 razem dmuchać w tył lampy ciepłym powietrzem to od razu będziesz się pozbywał wilgoci ale trochę dłużej to zejdzie.
Jeszcze musisz pamiętać jaka jest temperatura na zewnątrz i że jak takie rozgrzane zostawisz na noc to na pewno będą znowu Ci chciały zaparować więc włącz w suszarce zimne powietrze i tak długo dmuchaj aż lampa będzie całkowicie zimna :) to powinno pomóc :)

spidi23 - Czw Mar 05, 2015 22:09

scareface, teraz czas na Ciebie :razz: Poza tym info dla Ciebie, że teraz jeździ jak należy, największym "zmulaczem" był ten dziadowski filtr, który brał ciepłe powietrze. Dorwałem po kosztach karbonową Simotę i zrobiłem tak, żeby powietrze brała z nadkola, dokładnie z tego miejsca, skąd powietrze bierze ori pucha. To poprawiło znacząco dół, do 3tys obrotów. od 4-5 tysięcy poprawiło się przez zmianę tłumika. Oczywiście przepustnica na nim wywalona całkowicie, bo jednak go ograniczała. Fakt, że wydech był jeszcze cichszy przy zamkniętej drugiej rurce, ale i czuć to było na aucie. W BMW otwierała się ona przy 2,5 tysiącach obrotów, a zamknięcie powodowało m.in. lepsze hamowanie silnikiem, którego w R nie zauważyłem. Myślałem o zrobieniu sterowania nią, ale... nie chciało mi sie :mrgreen:

Dziękuję za słowa uznania.
Suszyłem je ostatnio u Rafała, ale pomogło na chwile, gdyż właśnie bylo zimno. Pomogło natomiast ściągnięcie zaślepek na cały dzień jazdy w słońcu, póki co jest ładnie, bez wilgoci. Założyłem też oryginalną zaślepkę, zamiast wspomnianego zamiennika.
longer86, dziękuję za podsunięcie myśli :smile:

Jutro natomiast mam nadzieję, że doczołgam się do domu, gdyż tylna piasta się właśnie skończyła( po niecałym tygodniu jazdy od usłyszenia) i huczy, do tego stopnia, że wibracje czuć na ręcznym.

scareface - Czw Mar 05, 2015 22:54

Z R jest jak z dobrą inwestycją, sam generuje koszty ale na - :D
adam_26 - Wto Kwi 21, 2015 16:36

spidi23 napisał/a:

- całkowite wyczyszczenie wnętrza, plastiki jak nowe ;)

Czym czyściłeś :?: bo się też przymierzam :razz:

szpynior - Wto Kwi 21, 2015 16:45

spidi23, wydech tez mam juz identyczny :) sporo daje jest dużo ciszej . Daj foto jak wygląda ten stożek u Ciebie.
scareface - Wto Kwi 21, 2015 21:27

szpynior napisał/a:
sporo daje

??
czyli co konkretnie :)

spidi23 - Nie Kwi 26, 2015 21:11

adam_26, chusteczki do mebli z Lidla do zielonej tapicerki i Dada do tyłków niemowlaków z Biedronki do jasnej :wink: Ogólnie każde chusteczki do dezynfekcji rąk dają radę.
Na mocniejsze zabrudzenia ponoć Cif można stosować, ale nie miałem potrzeby jego użytkowania.

szpynior,

Nie, nie, nie, to nie tak jak myślicie - filtr czyści się w miarę szybko, wystarczy odkręcić 3 opaski, ściągnąć kolanko, odkręcić i odchylić reduktor, odkręcić 3 śrubki na puszce i gotowe :mrgreen:

Na dole założony wąż z puchy filtra powietrza z końcem w uchwycie - czyli prawie jak fabryka przewidziała :razz:

scareface napisał/a:
szpynior napisał/a:
sporo daje

??
czyli co konkretnie :)

Ciszę i płynny miękki dźwięk przyspieszania samochodu bez myślenia o tym jak długo wytrzyma :smile:

[ Dodano: Nie Kwi 26, 2015 22:11 ]
No i stało się :cry:

Zrobiłem mu to, czego nigdy nie chciałem, ale niestety R musi w końcu wyjść poza funkcje dupowozu i nabijacza kilometrów na autostradach :roll:

chodko - Pon Kwi 27, 2015 06:17

kolego spidi23 nie masz za wysoko załozonego tego parownika?
powinien być poniżej zbiornika wyrównawczego.
dobrze pracuje na lpg?

szpynior - Pon Kwi 27, 2015 08:10

scareface napisał/a:

szpynior napisał/a:
sporo daje

czyli co konkretnie

Cisza, kolego cisza :)

spidi23 - Pon Kwi 27, 2015 10:49

chodko, tak chłopaki go założyli i tak jest od początku, problemy z instalacją były, ale przez wtryski i inne drobniejsze pierdoły, ale teraz wszystko jest jak należy
adam_26 - Pon Kwi 27, 2015 16:48

chodko napisał/a:
kolego spidi23 nie masz za wysoko załozonego tego parownika?
powinien być poniżej zbiornika wyrównawczego.
dobrze pracuje na lpg?

Według mnie to nie ma takiego znaczenia w zamkniętym układzie ciśnieniowym.

spidi23 - Czw Maj 07, 2015 11:44

Panie i Panowie.... dumałem, dumałem i wydumałem :mrgreen:

Zestaw :
-Nexus 7 3G Autodroid + Oxygen V18 kernel,
-Wzmacniacz budzetowy VK-237
-Ramka 2 din
-Dużo myślenia :wink:

Montaż bez większych problemów, znajde chwilę, naksrobię manual'a dla potomnych :smile:

pelson91 - Czw Maj 07, 2015 13:57

fajnie wygląda ;) ale czy te ikonki nie są ciut za małe? w czasie jazdy da się to lajtowo obsługiwać? No i najważniejsze - jak to gra? ;)
prebenny - Czw Maj 07, 2015 14:11

No wygląda ładnie :)

Pytanie właśnie jak z obsługą. Sterowanie z kierownicy podejrzewam nie działa, pokrętła do regulacji głośności nie ma więc może być kiepsko (chyba, że coś pominąłem :p ).

spidi23 - Pią Maj 08, 2015 00:34

Więc tak chłopaki, wielkość ikon można zmieniać programowo, mi akurat takie odpowiadają, głośność ustawiona jest w pasku nawigacyjnym, więc dostęp do niej jest bezproblemowy ( zblizcie foto ) , sterowanie z kierownicy można zrobić za pomocą Joycon'a, ale szczerze mówiąc, 2 lata miałem radio bez podpiętego sterowania z kierownicy i chyba się przyzwyczaiłem :) Jak gra, dam znać w przyszłym tygodniu, gdyż nie mam jeszcze założonego separatora pętli/filtra przeciwzakloceniowego i narazie gra na glosniku z tableta.
Ogólnie jest bardzo dużo zabawy z softem i ogarnięciem tego tak, żeby działało, ale jak dojdę do składu że wszystkim, to myślę, że efekt będzie wart czasu i pracy ;)

rafalmis1 - Nie Maj 17, 2015 12:53

Widziałem, słyszałem, dotykałem i powiem że jestem w szoku :!:
Jakoś muzyki na tym wzmacniaczy jest naprawdę fajna. Wygląd super, jakość wykonania na 5 i tablet spisuje się pod względem funkcjonalności mega. Miałem okazję dotykać stacje dedykowaną do R i tablet miażdży pod względem szybkość, wyglądu jak i dotyk nieporównywalnie lepszy :!:

adam_26 - Nie Maj 17, 2015 21:30

Chłopaki trzeba zrobić spota i pooglądać parę nowych rzeczy :razz: klikajcie na w temacie spotów to może coś w końcu ustalimy :mrgreen:
P.S też che się pobawić tabletem w R :mrgreen:

MD - Czw Maj 21, 2015 13:56

Czekam na tutek, bo właśnie składam kasę na audio i sam myślałem o tablecie. Nie dałoby się wpasować sterowania z kierownicy poprzez wlutowanie kabli w fizyczne przyciski głośności tabletu?

No i co z telefonami? Jest jakaś opcja, by to tak sparować, aby odbierać rozmowy na głośnomówiącym?

spidi23 - Sro Paź 14, 2015 21:29

Napisany na szybko tutorial znajduję się w dziale CarAudio:
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=885522#885522

Sterowanie w tak inwazyjny sposób można zrobić jak najbardziej, ale... wtedy trzeba zrobić przyciski w kierownicy, każdy na osobnym kablu, a nie sterowanym poprzez zmianę rezystancji.

Jest opcja zrobienia tego w nieinwazyjny sposób, nazywa się Joycon EXR, ale kosztuje 40Euro i nie jest mi to aż tak potrzebne, żeby płacić za to taka kwotę ;)

Sterowanie połączeniami działa poprzez TabletTalk ze sklepu GooglePlay.
Działa pełna obsługa SMS oraz odbieranie i nawiązywanie połączeń, lecz bez osobnego zestawu głośnomówiącego rozmowa właściwa wciąż odbywać się będzie poprzez głośnik i mikrofon telefonu. Na pewno jest opcja przekazywanie tego dźwięku do tabletu, ale nie znalazłem jeszcze takiego programu.

[ Dodano: Sro Paź 14, 2015 22:29 ]
Panie i Panowie, dawno mnie nie było i dawno nie było aktualizacji, a jest nią zmiana termostatu i informacja o sprzedaży R... niedługo pojawi się w dziale sprzedam...

rafalmis1 - Czw Paź 15, 2015 06:58

Ciekaw jestem ceny
spidi23 - Sob Lut 13, 2016 16:39

rafalmis1, 12500 tak jak stoi, z 2 kompletami felg, ksenonem, tabletem i wszystkim co w to auto włożone. Chyba, że chętny kupujący nie będzie czegoś chciał ( tablet czy np felgi ) to minus jakieś tam umowione konkretne kwoty. Myślę, że pod koniec miesiąca, ewentualnie poczatkiem listopada będzie już w dziale Giełda wystawiony.

[ Dodano: Sob Lut 13, 2016 16:39 ]
No i R odjechał ode mnie w dniu dzisiejszym :sad:

Pozostał na Podkarpaciu, a niedługo mam nadzieje, że będziemy mieli nowego Klubowicza w szeregach forum, któremu życzę przyjemności i bezawaryjnej jazdy :smile: