Zobacz temat - [MG ZR 160] Dławi się podczas jazdy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR 160] Dławi się podczas jazdy

pgrad - Pon Mar 10, 2014 21:22
Temat postu: [MG ZR 160] Dławi się podczas jazdy
Mam taki problem. Wszystko było ok. Jakiś czas temu uszczelniłem silnik. Dzisiaj nim troszkę jeździłem no i po wyprzedzaniu (obroty do 7k rmp) obroty przestały spadać do 900 (zatrzymywały się na 2000), jednocześnie zauważyłem, ze samochód zaczął się dużo lepiej zbierać. Na światłach zrestartowałem silnik i obroty były już normalnie (900 rpm). Ruszam obroty rosną i nagle silnik odcina paliwo, obroty spadają, silnik zaczyna pracować i sytuacja się powtarza i tak na każdym biegu. Jak wcisnę gaz do oporu to samochód idzie bez przerw w pracy silnika. Na angielskim forum wyczytałem, że to może być pompa paliwa. Jutro odstawiam samochód do mechanika, ale wolałbym wcześniej znać wasze opinie/sugestie. Na luzie wkręca się na obroty normalnie tyle, że szybciej niż wcześniej. Check się świeci już od roku, nie wiem czy coś doszło z błędów, ale te co były wcześniej dotyczyły dziurawego wydechu.
bombel6663 - Czw Mar 20, 2014 15:20
Temat postu: To samo
Ja w moim mg zr z 2004 mam to samo od rana :( ale tylko jak ruszam bo przejechałem z 50 mil i było dobrze.ale do trójki to tak jak piszesz ze jak gaz do końca to idzie normalnie. Daj znac co mechanik powiedział