|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r25] 2.0 diesel faluje i gasnie
patryk20 - Pią Mar 14, 2014 15:45 Temat postu: [r25] 2.0 diesel faluje i gasnie Witam.
Posiadam roverka 25 2.0 diesel 2000 r. mam jednak maly problem autko coraz czesciej gasnie,faluja mu obroty,i po chwili albo sie unormuje i wszystko jest okej albo zgasnie czy to stoi czy tez jedzie nie wazne cieply czy zimny..co to moze byc?
RAKU_44 - Sob Mar 15, 2014 08:23
Na początek zainteresowałbym się filtrem paliwa oraz gruszką. Gruszka (pompka ręczna) nie klęśnie jak pracuje silnik? Możesz spróbować podać mu paliwo pomijając te elementy + kompresor i przedmuch przewodu paliwowego w stronę baku i zobaczyć jak się będzie zachowywał.
patryk20 - Wto Mar 18, 2014 19:58
gdzies kiedys podlaczalem go pod kompa u mechanika i wyszlo ze uszkodzony jest wtrysk sterujacy ale po wymianie go jest to samo
[ Dodano: Wto Mar 18, 2014 19:58 ]
zadnych pomysłów?
Remigiusz - Wto Mar 18, 2014 20:11
Byles pod Komputerem jakims , lub Autocom
ALe co wyskoczyl blad czujnika wtrysku ? PEwnie gdzies kabel jest pszerwany do ECU, do sprawdzenia jest lub ruszaj kabelkami. Jak faluja jeszcze oborty to moze byc tez kabel od czujnika CKP Tez nim poruszaj i zobacz czy cos sie dzieje.
patryk20 - Nie Mar 23, 2014 16:12
gruszka jest wydaje mi sie jakas mietsza niz wczesniej,
rexter - Pon Mar 31, 2014 22:47
Rozbierz gruszkę i przeczysc ,sprawdź czy przewody paliwowe za gruszka nie sa uszkodzone, sprawdź kable od ecu do pompy paliwowej przeczyść styki od wtyczki przy ecu mi czesto ta wtyczka śniedzieje nieraz na oboty nie chcial od tej wtyczki wchodzic albo nie odpalal .
|
|