Zobacz temat - [r25] 2.0 diesel faluje i gasnie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r25] 2.0 diesel faluje i gasnie

patryk20 - Pią Mar 14, 2014 15:45
Temat postu: [r25] 2.0 diesel faluje i gasnie
Witam.
Posiadam roverka 25 2.0 diesel 2000 r. mam jednak maly problem autko coraz czesciej gasnie,faluja mu obroty,i po chwili albo sie unormuje i wszystko jest okej albo zgasnie czy to stoi czy tez jedzie nie wazne cieply czy zimny..co to moze byc?

RAKU_44 - Sob Mar 15, 2014 08:23

Na początek zainteresowałbym się filtrem paliwa oraz gruszką. Gruszka (pompka ręczna) nie klęśnie jak pracuje silnik? Możesz spróbować podać mu paliwo pomijając te elementy + kompresor i przedmuch przewodu paliwowego w stronę baku i zobaczyć jak się będzie zachowywał.
patryk20 - Wto Mar 18, 2014 19:58

gdzies kiedys podlaczalem go pod kompa u mechanika i wyszlo ze uszkodzony jest wtrysk sterujacy ale po wymianie go jest to samo

[ Dodano: Wto Mar 18, 2014 19:58 ]
zadnych pomysłów?

Remigiusz - Wto Mar 18, 2014 20:11

Byles pod Komputerem jakims , lub Autocom ;) :?:

ALe co wyskoczyl blad czujnika wtrysku ? PEwnie gdzies kabel jest pszerwany do ECU, do sprawdzenia jest lub ruszaj kabelkami. Jak faluja jeszcze oborty to moze byc tez kabel od czujnika CKP :wink: Tez nim poruszaj i zobacz czy cos sie dzieje.

patryk20 - Nie Mar 23, 2014 16:12

gruszka jest wydaje mi sie jakas mietsza niz wczesniej,
rexter - Pon Mar 31, 2014 22:47

Rozbierz gruszkę i przeczysc ,sprawdź czy przewody paliwowe za gruszka nie sa uszkodzone, sprawdź kable od ecu do pompy paliwowej przeczyść styki od wtyczki przy ecu mi czesto ta wtyczka śniedzieje ;D nieraz na oboty nie chcial od tej wtyczki wchodzic albo nie odpalal .