Zobacz temat - [HONDA CIVIC] Wywala płyn , grzeje się

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [HONDA CIVIC] Wywala płyn , grzeje się

Muminkov - Pon Kwi 14, 2014 12:45
Temat postu: [HONDA CIVIC] Wywala płyn , grzeje się
Witam Otóż posiadam Honde civic 2.0 TDI 1998 , Początkowo miałem problemy z uszczelką pod głowica lecz problem rozwiązałem u mechanika co kosztowało mnie sporo pieniązków , zrobiłem rozrząd wymieniłem filtry lecz nadal po dłuższej jezdzie plyn ten nie tak jak wczesniej ale ubywa . Dodam żę termostat został wymieniony oraz czujnik , po przejechaniu np 50 do 100 km wszystkie wiatraki chłodzące chodzą na max tak jakby auto było conajmniej w 30 stopniowym upale . Czy ktoś pomoże , błagam o wskazówki .

Nie jestem pewny co do modelu R45 czy ktoś może mnie uswiadomic ?

Adrian - Pon Kwi 14, 2014 13:00

Korek zbiorniczka wyrównawczego wymieniałeś?
Muminkov - Pon Kwi 14, 2014 15:19

Chodzi ci o korek do chłodnicy ? myślisz że to może byc przyczyna ??
Remigiusz - Pon Kwi 14, 2014 19:49

Pompa wody wymieniona ?

Przepływa płyn przez wężyk przelewowy po odpaleniu do zbiornika?

Muminkov - Pon Kwi 14, 2014 21:02

Pompa wody wymieniona wraz z rozrządem , jeszcze nie spr tego korka i wezyka jutro sprawdze . auto sie straszliwie grzeje przez co wlanczaja sie oba wiatraki na maksa jak by chlodnica conajmniej nie domagała sam nie wiem . dzieje sie tak po przejechaniu 20 km wiec nie wydaje mi się że tak powinno byc.
Dodam że wskazówka temperatury jest w połowie czyli teperature pokazuje dobrą .

Remigiusz - Pon Kwi 14, 2014 21:40

Wymien sobie jeszcze czujnik temp ktory czyta ECU :wink: Bo ten na deszke z ECU nie jest podlaczony w cale i moze tez oszukiwac :wink:
Muminkov - Pon Kwi 14, 2014 22:32

mam nadzieje że chyba 2x by uszczelki nie wywaliło ?? bo powoli zaczyna mnie to męczyc ...