|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [Rover 45] A może jednak diesel?
truetrue - Pią Maj 09, 2014 15:54 Temat postu: [Rover 45] A może jednak diesel? Dzień dobry
Mało tych Roverków niskiej cenie na rynku więc zacząłem rozważać diesel.
Jako, że chcę kupić auto z roku ok. 2000 to nie można uznać silnika z tamtych lat za supernowoczesny
1. czy te silniki robi Honda?
2. czy są głośne? Dużo głośniejsze od benzynowego?
3. czy spalanie jest ok (2L)
4. czy ewentualna naprawa jest droga
5. czy mają jakąś 'fabryczną' wadę tak jak HGF ?
Dziękuję pozdrawiam
Pawkaz - Pią Maj 09, 2014 16:30
Diesiel w 45 jest produkcji Roverkowej-seria L
HGF to przypadłość benzynowych K serii.
Dla mnie osobiscie im starszy konstrukcyjnie silnik to lepiej, bo tanszy w naprawach prez brak 2 masy itp ustrojstwa
truetrue - Pią Maj 09, 2014 16:34
"Rover 45 2001r z kultowym niezniszczalnym 2-litrowym silnikiem Diesla wyprodukowanym przez Hondę."
wkręca mnie? hehe
Pawkaz - Pią Maj 09, 2014 16:39
A gdzie to wyczytales ?
truetrue - Pią Maj 09, 2014 16:44
tak stoi w ogłoszeniu i tak mi powiedział człowiek przez telefon. Zmartwiło mnie to, bo po co takie wkręcanie? Wyglądało,że się zna na rzeczy...
Pawkaz - Pią Maj 09, 2014 16:46
Czyli nie wie czym jezdzi, wiec juz bym mu nie ufał w sprawie zakupu auta.
truetrue - Pią Maj 09, 2014 16:53
Hmmm.. doskonale wie, czym jeździ, opowiedział mi bardzo dużo o tym aucie i o innych rowerach.Pomylił się, czy ... chciał coś zatuszować... kurde no haha... auto ma być w ogóle cud, wszystko OK, zero rdzy, sprzęgło, akumulator, silnik ideał pomimo ponad 200 tys. przebiegu... za pięknie ale może jest tak pięknie, może dbał i nie ma przedmuchów ani innych jaj. Mówi, że olej czarny, bo "w dieslu szybko się robi czarny". Prawdę mówi?
Pawkaz - Pią Maj 09, 2014 17:00
Wrzuc ogloszenie do działu : Chce kupic ROVERka
bociannielot - Pią Maj 09, 2014 17:45
truetrue napisał/a: | "w dieslu szybko się robi czarny". Prawdę mówi? | ta
Pawkaz napisał/a: | Wrzuc ogloszenie do działu : Chce kupic ROVERka | i Pawkaz też prawdę mówi, nie ten dział kolego
|
|