|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [620Si] Video nagrałem bo juz nie mam pomysłu i nie tylko ja
Fadroma - Sro Maj 14, 2014 19:55 Temat postu: [620Si] Video nagrałem bo juz nie mam pomysłu i nie tylko ja Witam...
Samochód rozgrzany i przy równomiernym podnoszeniu obrotów z niewiadomych przyczyn auto na chwile traci moc podnoszonych płynnie obrotów spada o 500obr po czym po 2 sekundach wznosi obroty powyżej tego co było, a noga pozostaje w nie zmienionej pozycji. I tak się dzieje za każdym razem po między 1500obr, a 2000tys obr. Nagrałem filmik, bardzo proszę o pomoc i serdecznie dziękuje za sugestie. W samochodzie został wymieniony pasek rozrządu, filtr paliwa, filtr powietrza przewody, co jeszcze może być, gdzie szukać przyczyny. Pozdrawiam
link do filmiku : www.youtube.com/watch?v=S...eature=youtu.be
CorossioCivico - Sro Cze 04, 2014 19:44
Miałem to samo w 600 sdi. Tylko że mi się dławił podczas jazdy. Dodawałem gazu a on zamulił na 500 obr i tak se jechał puki nie "pomachałem" pedałem gazu. Tydzień czytania na forach i padło na czujnik pedału gazu. Okazało się że on już został zmostkowany przez poprzedniego właściciela (trzeba się położyć pod pedały i popatrzeć czy coś grzebane było). Tu na forum wyczytałem by przejrzeć wiązkę idącą do pompy paliwa (u mnie była przetarta wiązka na oslonie rozrządu) i wyczyszczenie kostki bezpośrednio przy pompie paliwa. Wiązke prowizorycznie poizolowałem. Mi to pomogło i już pół roku nie odcina.
Na luzie podnieś nieco obroty i drugą nogą jednocześnie naciśnij hamulec. Obroty powinny spaść. Jesli tak to czujnik pedału gazu jest ok. Gdzieś na forum jest to dokładniej opisane.
Fadroma - Pon Cze 09, 2014 21:11 Temat postu: Dziękuje za podpowiedź napewno to sprawdze i dam cynk co i jak. Pozdrawiam
|
|