Zobacz temat - [R200] Chłodnica klimatyzacji

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Chłodnica klimatyzacji

Freedy - Pon Cze 16, 2014 17:46
Temat postu: [R200] Chłodnica klimatyzacji
Witam, mam prośbę o pomoc w kwestii wyboru chłodnicy klimatyzacji do mojego R200.

Mianowicie pierwsza kwestia to czy ta chłodnica będzie pasować do mojego Rovera, pytam z tego względu gdyż facet twierdzi, że jest to chłodnica wody i klimatyzacji... bynajmniej ja tak wywnioskowałem z tej aukcji.
Chłodnica wody Rover 200 400 z klimatyzacją NOWA

Czy po prostu kupić tą:
Accord 94 Rover 200 400 25 Chłodnica klimatyzacja

Czy może jednak pchać się w używkę, której nie można być pewnym?

wlodzimierz_10 - Wto Cze 17, 2014 06:31

Najlepiej podjedź do dobrego gazmajstra od klimatyzacji i poproś o sprawdzenie i ew. naprawę układu klimatyzacji. On sam zamówi Ci odpowiednią chłodnicę, zamontuje, sprawdzi szczelność napełni układ czynnikiem chłodniczym i skasuje należność.
Sam bez odpowiednich urządzeń nie napełnisz układu klimatyzacji ani nie sprawdzisz szczelności. Czasami chęć obniżenia kosztów naprawy działa zupełnie odwrotnie.

Lysack - Wto Cze 17, 2014 06:53

To pierwsze to chłodnica wody do wersji z klimatyzacją.

Ja za chłodnicę klimy do swojej wersji zapłaciłem około 320zł (Nissens). Raczej nie warto na siłę obniżać kosztów, bo używana lub chińska nie wiadomo ile wytrzyma, a wtedy oprócz kosztów ponownego zakupu chłodnicy, musisz także ją ponownie zamontować i napełnić.

No może, że szykujesz auto do sprzedaży, to jeszcze można poszukać oszczędności. Jak dla siebie, raczej poszukałbym speca od klimy, który zarabia na montażu, a nie na częściach - wtedy powinien kupić Ci chłodnicę po cenie hurtowej.