|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Rover 45] wymiana regulatora ciśnienia paliwa
notokey - Wto Lip 22, 2014 21:31 Temat postu: [Rover 45] wymiana regulatora ciśnienia paliwa Witam tak jak w temacie chciałbym sam wymienić ów czujnik tylko pytanie jak go wymontować ? jakoś się nim kręci i czy jak to wymnę to zacznie mi lecieć paliwo czy muszę jakiś wężyk zacisnąć ? Pytanie drugie jak samodzielnie zmierzyć ciśnienie w układzie paliwowym ? myślałem o jakimś trójniku z manometrem wpiętym w szybko złączkę za filtrem paliwa Moje objawy są takie, że auto jak jest zimne nie ma powera, klekocze coś puka, pracuje nie równo... po przejechaniu +- 500 m zaczyna już jeździć normalnie bez muła. Świece nie są czarne, auto nie kopci więc podejrzewam, że jest zbyt mało paliwa lub za male ciśnienie
polofix - Sro Lip 23, 2014 21:46 Temat postu: Re: [Rover 45] wymiana regulatora ciśnienia paliwa
notokey napisał/a: | Witam tak jak w temacie chciałbym sam wymienić ów czujnik tylko pytanie jak go wymontować ? jakoś się nim kręci i czy jak to wymnę to zacznie mi lecieć paliwo czy muszę jakiś wężyk zacisnąć ? Pytanie drugie jak samodzielnie zmierzyć ciśnienie w układzie paliwowym ? myślałem o jakimś trójniku z manometrem wpiętym w szybko złączkę za filtrem paliwa Moje objawy są takie, że auto jak jest zimne nie ma powera, klekocze coś puka, pracuje nie równo... po przejechaniu +- 500 m zaczyna już jeździć normalnie bez muła. Świece nie są czarne, auto nie kopci więc podejrzewam, że jest zbyt mało paliwa lub za male ciśnienie |
Mi bardziej wygląda to na uszkodzoną sondę lambda. A konkretnie jej grzalka.
|
|