|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [[R200 2.0 SDI '99] problem po wymianie filtru paliwa
kurtki - Wto Lip 29, 2014 18:42 Temat postu: [[R200 2.0 SDI '99] problem po wymianie filtru paliwa Witam, korzystałem z funkcji szukaj i niestety bez rezultatów, więc z czystym sumieniem załadam temat. Ostatnio wymieniłem filtr paliwa. Robota szybka i łatwa. Po podłączeniu przewodów odkręciłem śrubkę odpowietrzającą i pompowałem gruszką do chwili aż wypłynie paliwo. NIby wszystko OK. Ale niestety tak nie jest. Nie odpala za pierwszym razem, trzeba kilka razy pokręcić rozrusznikiem żeby zapalił. Dzisiaj podniosłem maskę i po jakiejś godzinie od zgaszenia silnika odręciłem odpowietrzacz i znowu musiał pompować gruszka poniewaz paliwo uciekło do zbiornika. Może objawiła się nowa usterka ?
BlackD - Wto Lip 29, 2014 18:53
Spróbuj popucić korek paliwa i zobacz czy pomogło. Niby pierdoła a u mnie dało radę i mam spokój.
kurtki - Wto Lip 29, 2014 18:56
Tzn. korek wlewu paliwa ? dobrze myslę ?
tronsek - Wto Lip 29, 2014 19:35
kurtki napisał/a: | korek wlewu paliwa ? dobrze myslę ? | Tak.
Jeżeli to nie pomoże, to przed pierwszym uruchomieniem, podpompuj "gruszką". Jeżeli wtedy zapali od "strzała" to grucha do wymiany.
m166 - Sro Lip 30, 2014 09:59
ja mam wstawiony zaworek zwrotny
pozdrawiam
kurtki - Sro Lip 30, 2014 18:35
Z tym zaworkiem to może być całkiem niezły pomysł. Ale spróbowałem z tym korkiem paliwa i pomogło. Lepiej odpala. Ja zrobiłem tak, że odkręciłem go całkiem,pojeździłem i zakręciłem. Ale wcześniej, zaraz po zgaszeniu silnika odkręciłem odpowietrzacz filtra paliwa i syknęło powietrzem. Dzięki za wszystkie sugestie
|
|