Zobacz temat - [Land Rover Freelander 1.8] nie odpala.

Forum Klubu ROVERki.pl

Land Rover (Freelander, Range Rover itp.) - [Land Rover Freelander 1.8] nie odpala.

Kamko01 - Sro Lip 30, 2014 15:50
Temat postu: [Land Rover Freelander 1.8] nie odpala.
Mam taki problem iż wróciłem z przejażdżki, zostawiłem auto na 2 godziny, później chciałem gdzieś pojechać i nie dałem rady zapalić Landka. Gdy włożyłem kluczyk do stacyjki, przekręciłem do rozruchu to nic się nie dzieje i tak jest teraz. Nie dyga nic dalej jak przekręcę, akumulator, naładowany.
Dodam, że nie świeci się kontrolka od paliwa ( na lewym panelu koło kierownicy), która pokazuje ile jest stanu gazu i zmienienia z benzyny na gaz.
Nie wiem co zrobić, macie jakieś pomysły?

SyntaX - Czw Lip 31, 2014 07:32

Próbowałeś odpiąć zasilanie od centralki LPG i wtedy odpalić.
Kamko01 - Czw Lip 31, 2014 10:10

Odpaliłem na całe szczęście dzisiaj na biegu, bo na luzie nie ruszył rozrusznik. Nie wiem co może być tego przyczyną, teraz pali normalnie za każdym razem.
Może coś z rozrusznikiem?

sknerko - Czw Lip 31, 2014 15:21

zaciął ci sie rozrusznik na kole zamachowym przy próbie odpalenia, czasem się zdarzy jak wieniec koła jest lekko zjechany.
Robertkaluza - Sro Sie 06, 2014 14:25

Miałem niedawno podobny objaw. Okazało się, że kuna zrzuciła kabel sterujący z rozrusznika. Pod maską znalazłem jedzenie, więc podejrzewając jakiegoś zwierzaka przeglądałem wszystkie kable i udało mi się znaleźć usterkę.

Pozdr.

zacekpl - Sro Sie 06, 2014 14:30

Zawieszają Ci się szczotki w rozruszniku, pozostaje Ci regeneracja, albo wożenie ze sobą młotka i stukanie do skutku, zeby szczotki się odwiesiły ;)